I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Fra Hella-brua ved nordenden av Rausjø ser vi innover den trolske Mojsørenna, også kalt Mosjøtranga. Den burde kanskje heller hett Rausjørenna, siden den henger sammen med Rausjø. Her går da også padleruta mellom Rausjø og Mosjøen. Det er bare femti meter å bære mellom disse vannene.
Se på bildetDet går mot nok en kald vinternatt, med lys i noen av hyttene rundt Rausjø, og Kjerringshøgdas profil som silhuett mot kveldshimmelen i nord.
Se på bildetTil tross for tørkesommeren i Marka, er det frodig enkelte steder, som her på vestsiden av Rausjø.
Se på bildetKveldssola forgyller Nordbyåsen - øst for Rausjø. Åsen har fått sitt navn etter Nordbysetra, som i eldre tid lå på sørøstsiden av Rausjø. Her setret gården Nordby i Enebakk.
Se på bildetFreden har senket seg over Rausjø etter en varm, deilig dag med bade- og båtliv på vannet.
Se på bildetDeilig badetemperatur i vannet, og folk på mange av hyttene - i slutten av juli 2017. Vi ser vannet mot sørøst.
Se på bildetEn sann fornøyelse å skøyte på Rausjø i dag, idet nattekulda har gjort susen.
Se på bildetFra veien og rasteplassen ved nordenden av Rausjø får vi dette fine panoramaet over vannet. Stedet kalles Hella - og her krysser skiløypa mellom Vangen og Forfoten, det samme gjør løypa mellom Flateby/Børtervann og Vangen. På vannene går det an å bruke ski, men ikke i terrenget.
Se på bildetVi følger scootersporene nordover Rausjø, med Kjerringhøgdas karakteristiske profil i nordvest.
Se på bildetFra sørvestsiden av Rausjø ser vi tvers over vannet mot Nordbyåsen. Åsen har fått sitt navn etter Nordysetra, som lå helt nede ved vannet, på sørøstsiden. Setra ble nedlagt tidlig på 1800-tallet. Terrenget på vestsiden av Rausjø er ganske kronglete, bare stedvis kan man følge en gammel sti. Vi er i gaupas, ulvens og beverens rike.
Se på bildetFra skiløypa over Rausjø ser vi nordover mot det som kalles Hella ved Rausjøveien. Når vinterdagen skumrer, er det ekstra koselig med lys fra noen av hyttene.
Se på bildetVi ser Rausjø fra vestsiden mot sør, med artige steinformasjoner og fin-fin skøyteis.
Se på bildetDet var topp isforhold på Rausjø nylig, med jevn, fin skøyteis. Som nok vil holde seg en stund til. Vi ser vannet mot sør.
Se på bildetKommer man gående eller syklende fra Bysetermosen, får man synet av Rausjø etter tre kilometer. Vi ser her vannet mot sør. Veien videre mot Børtervann går gjennom frodige Rausjøgrenda, med fem plasser og skolebygning i behold. Litt lenger ned ligger den ubetjente DNT-hytta Øvresaga, hvor man som medlem kan låne kanoer.
Se på bildetVi ser Rausjø mot sør, med ospetrær i forgrunnen som beveren har prøvd seg på. Kveldssola smiler på østsiden.
Se på bildetEn juninatt ved Rausjø er betagende, og for litt siden svømte en enslig bever forbi. Med padling og bading og midtsommerens blomsterflor ble pinsehelgen komplett. Vi ser Rausjø mot nord-nordøst.
Se på bildetHer ser det ikke trygt ut. Vi ser Rausjø mot sør, fra siste sving på Rausjøveien, før veien flater ut mot Hella, hvor Mosjøveien tar av.
Se på bildetFra betongbrua på Rausjøveien ser vi Rausjø sørover. Det er vannet fra "Mosjørenna" som flommer ut i Rausjø. Akkurat her ble tømmeret fløtet fra Mosjøen og Tonevann i tidligere tider. Kan ikke huske at Rausjø noen gang har hatt usikker is i februar.
Se på bildetDenne lørdag 7. desember ble siste dag med skøyteis i Østmarka i denne omgang, for dagen etter lavet snøen ned.
Se på bildetMange la turen forbi Rausjø denne solfylte søndagen, og en hytteeier ror sørover. Hella er et gammelt navn her ved nordenden av vannet.
Se på bildetBildet er tatt nordover fra Rausjøveien. Dette er den armen av Rausjø som strekker seg opp mot Mosjøen.
Se på bildetSol og blå himmel og rikelig med snø. Ikke noe overvann i sporet. Nå er det jammen flott på vannene i Østmarka.
Se på bildetVi ser den karakteristiske profilen av Kjerringhøgda i bakgrunnen til venstre.
Se på bildetVannet Rausjø har gitt navn til det som kalles Rausjømarka, i Enebakk kommune, sørøst i Østmarka. De 34 000 mål store Rausjøskogene var opprinnelig allmenning for Enebakk, men kom på private hender i 1663 og hele 300 år framover, helt til Oslo kommune v/skogvesenet kjøpte eiendommen i 1965. Navnet kommer trolig av fiskeslaget røye. Det er 3 kilometer å spasere eller sykle inn til Rausjø fra Bysetermosen. Rundt Rausjø ligger det en god del hytter, de fleste ble bygd fra slutten av 1940-årene. På nordsiden av vannet er det fine raste- og bademuligheter. Over Rausjø går den populære padleruta mellom Børtervann og Mosjøen. Bildet viser Rausjø mot sør.
Se på bildetVi ser Rausjø mot nordøst (mot demningen) en lys og fager sommerkveld, og kommer i hu at man ikke skal sove bort sommernatten!
Se på bildetRausjø ligger stille i kveld. Det er idyllisk og fredfullt her inne i Rausjøgrenda.
Se på bildetEn fantastisk tur med utgangspunkt på Vangen i Østmarka. Dette bildet er tatt på Rausjø.
Se på bildet32 bilder vist.