I Markadatabasen finner du et omfattende bildearkiv med bilder fra Oslomarka og omkringliggende områder som dekkes av Markadatabasen. I tillegg til markabilder vil du finne bilder fra kurs og arrangementer, for eksempel gamle World Cup arrangementer i Holmenkollen. Du søker og navigerer i disse bildene ved hjelp av den avanserte søkefunksjonen. Du kan evt. også gjøre enkelt fritekstsøk mot bildenes titler ved hjelp av søkefeltet oppe til høyre.
Nedenfor ser du bare de nyeste bildene som er lagt inn.
Skiforeningens løypebas er tidlig ute for å klargjøre alt til barneskiskolen som begynner om en times tid.
Se på bildetKunstsnøløypa på Eid gård fikk i dag påfyll av våt snø, på grensen til sludd, med temperatur på 1 plussgrad. Det var likevel helt greie forhold i den 570 meter lange runden, selv om det ikke var mange som dro hit i dag. Våte ble vi alle sammen, i alle fall.
Se på bildetMed en runde på snaut 600 meter og en hel formiddag til disposisjon, ble det mange runder for skiløperne kanskje sikkert hadde sesongens første skitur på Eid denne helgen.
Se på bildetBåde store og små koste seg i den godt preparerte løypa på Eid gård i dag.
Se på bildetDet var mange som hadde fått med seg at det var flotte forhold i kunstsnøløypa på Eid gård i dag. Runden er nå på 570 meter. Med minus 1 grad og noe nysnø, var det fint føre for både klassisk og fristil.
Se på bildetFint turvær i Kjekstadmarka i dag. Solen skinte fra en skyfri himmel hele dagen, og det var nesten vindstille, Rett før dette bildet ble tatt, like ved Kjekstad, stod det et rådyr i skiløpertraseen som går innover i bildet, men det var ikke interessert i å bli fotografert.
Se på bildetIngen syklister å se her ved Åsgard, der det går sykkelruter til Heggedal, Røyken, Sundbykrysset og Slemmestad.
Se på bildetUtsikten fra Blåfjell er både vid og lang. På en dag som denne med lite blådis er både Håøya og Drøbak bak denne ganske klare og uten sjenerende blåstikk med teleobjektiv.
Se på bildetSvartvannsdalen har stup mot både øst og vest, og er lite tilgjengelig fra disse retningene. På vestsiden står denne pinakkelen og kan kanskje være en interessant utfordring for klatrere. Men også dalbunnen dit er sengått, med urer, vann og myr. Vi så ingen sikringsbolter eller andre spor etter klatrere, men hadde ikke kikkert, og det var ikke sol som kunne gi reflekser.
Se på bildetHadde svabergene på Blåfjell vært et amfiteater, hadde dette vært balkongen. Etter et litt flatere parti øker helningen igjen gradvis til skogen tar over. Jevnt tilsig av vann sørger for at mose kan etablere seg og dekke stadig større arealer. Dimensjonene er store, sjekk Atie nær øvre høyre hjørne.
Se på bildetI området syd for Skapertjern er det et par små oppdemte dammer, Sprengstoffdammen (se bilde nr. 22272) og den navnløse på bildet. Denne ligger helt inntil veien mellom Myrvoll og Skapertjern, men demningen er dekket av kratt, og det er lett å gå forbi dammen uten å se den. Men her er den i alle fall. Solen hadde akkurat gått bak skyene foran det kommende lavtrykket, men det er da fortsatt glød i bjerkeløvet.
Se på bildetFra badeholmen er det fri utsikt til nordenden av tjernet. Slik må det ha sett ut ved opprinnelig vannstand, bortsett fra de bare strendene. En lav øy har dukket opp omtrent rett overfor badeholmen. I løpet av året (2019) skal vannstanden tilbake til laveste normale vannstand i henhold til dagens regulering.
Se på bildetAnleggsområdet er gjerdet inn, men passerbart med forsiktighet på ikke-arbeidsdager. Den gamle gråsteinsdemningen på bilde nr. 27522 skal få ny betongkappe på vannsiden og et nytt selvregulerende overløp med bredde som øker med høyden over laveste normale regulerte vannstand. En mengde hogde steinblokker er samlet foran foten av demningen, noen av dem er nummererte. Det skal bli spennende å se hvordan de blir innpasset i all den nye betongen.
Se på bildetSkapertjern skulle vært tappet ned i 2018 for rehabilitering av demningen. Det var det da også, men tjernet ble fylt opp igjen uten at noe var gjort med demningen. Det var derfor noe overraskende at det var tappet ned i år også, og at rehabiliteringen fortsatt var i full gang. Tjernet har nå tilnærmet opprinnelig vannstand og form. Slik så det ut fra bunnen av demningen, en stor kontrast til bilde nr. 32436 fra 2017 som er tatt fra toppen av demningen.
Se på bildetDIF-banen består av flere baner, inkludert kunstgress. Anlegget ligger rett ved Ulvenvannet og Poverudelva, som binder vannet sammen med nabovannet Verkensvannet. Rett utenfor porten er det en parkeringsplass som kan brukes som utfartsparkering hvis du vil gå en tur i området (eller padle).
Se på bildetInntil Poverudveien ligger denne plassen, som kan duge som utfartsparkering. Bak trærne til venstre ligger DIF-banen, og bak mastene til høyre er Ulvenvannet.
Se på bildetVi snakker hele 20 centimeter, og det bare fortsetter.
Se på bildetHer fra løypa Heggsjø - Sørummyra på Lyfjellveien.
Se på bildetVi møtte et par syklister på Lyfjellveien i dag. Det var hardt og fast mellom skisporene, så de brede dekkene ødela ikke for løypene. Bildet er tatt i nordenden av Lyfjellveien, ved Kjenner.
Se på bildetElvelia i Kjekstadmarka har løyper som står godt denne romjulen.
Se på bildetDet var mange som gikk på ski på skogsbilveiene i Kjekstadmarka i dag, der det var fine forhold. Det var en del slitasje på smøringen, så det var best å ha klister i "bånn". Bildet er tatt på Lyfjellveien, i løypen mellom Kjenner og Heggsjø (løype 327).
Se på bildetOg nypreparerte løyper står klar for dagens innrykk av skiløpere.
Se på bildetDeler av denne løypa går på en ny turvei som ble laget i høst. Utgangspunktet er Haukelia i Kjosmyrveien i Spikkestad.
Se på bildetDeler av denne løypa går på en ny turvei som ble laget i høst. Utgangspunktet er Haukelia i Kjosmyrveien i Spikkestad.
Se på bildetVardåsen i Asker ligger ikke så mye over 300 meter over havet, men utsynet er formidabelt en tidlig høstmorgen. Her har fotografen gått opp alpinbakken, og vendt blikket vestover i retning Dikemark. På en god skjerm kan man så vidt skimte en skorstein på sykehusområdet.
Se på bildetAlpinanlegget i Vardåsen er ikke blant de største i Oslo-området, men det er få om noen som har bedre fjordutsikt. Denne flotte høstdagen var en maskin i arbeid med å fjerne busker som hadde grodd opp i øverste del av traseen.
Se på bildetPå en flott septembersøndag var det fint å ta en pause ved den fineste rasteplassen ved Åstjern. Her er det også er plass til et lite telt.
Se på bildetÅstjern ligger mellom Dikemark og Heggsjø, nær trippelgrensepunktet mellom Asker, Lier og Røyken. Dette bildet er tatt mot nord.
Se på bildetDe store loddene var en del av taubanen til sementfabrikken på Gullaug i Lier. Her er det ny kjentmannspost, og det har også vært en lignende post før.
Se på bildetHer ved Brenninga i lysløypa mellom Spikkestad og ROS-hytta.
Se på bildetLike sør for Småvann finner vi denne trange passasjen som løypemaskinen nok ikke kommer gjennom. Nok snø gjorde at det likevel ikke var noe problem for skiløperne å ta seg gjennom denne marsdagen.
Se på bildetSkiltet utenfor etterlater ingen tvil om at ROS-hytta var åpen denne marssøndagen, og skiløperne som hadde tatt turen i Kjekstadmarka var glade for at et tilstrekkelig antall frivillige hadde meldt seg til tjeneste på hytta.
Se på bildetStrålende sol, men åtte kuldegrader i skyggen ved Oppsjø midt på dagen i dag. Utløpsbekken var fortsatt åpen, og det hadde i løpet av natten dannet seg et kledelig rimlag på trærne der. Ellers var snøen på trærne vekk, og det var ganske mye toppbrekk å se. De preparerte løypene var fine, men føret skarpt.
Se på bildet50 bilder vist.