Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Stubdal gård har ligget der helt siden P. Chr. Asbjørnsens dager og enda lenger, men i mange år nå har bare innkjørselen vært synlig fra veiene. Nå har intensiv flathogst endret dette, og gården er igjen godt synlig fra Løvliaveien. En heller grå oktoberdag ble kronet med en praktfull solnedgang, og starten på denne skimtes her bak gården. Kombinasjonen av himmelen, halvmørket og de hvite vindskiene ga en nesten uvirkelig effekt.
Langs stien mot Gråberget var det med ujevne mellomrom steinvarder eller steinrøyser med merkestaur. Vi fant også ved bunnen av Skotkleiva, og noen meter øst for stien enda et grensemerke, denne gangen med varde og malt med rødt på nordsiden av steinen. Det er også maling av eldre dato på østsiden av steinen. Noen forklaring på disse merkene kjenner vi ikke enda.
På Gråberget var det en gang en bjønneskanse, og rett ved toppen var det en kjentmannspost i perioden 1992-94. Vi fant ikke spor etter hverken markeringen av kjentmannsposten eller selve bjønneskansen, men furua som kjentmannsposten sto på var der, men ikke i god form lenger. Uansett, utsikten mot vest og Gråbergtjern var verdt turen denne nokså høstlige oktobersøndagen.
Den nordlige delen av Harestuvannet (234 moh.) er her fotografert fra Paradiskollen (670 moh.). Det er drøyt tre kilometer i luftlinje mellom disse to stedene. Vi ser litt av bebyggelsen på Harestua på hitsiden av vannet, mens nordlige deler av Nordmarka ses i på den andre siden av vannet. På gode forstørrelser ses Bislingen fjellstua (691 moh.) i bakgrunnen, litt til høyre for midten av bildet. Dit er det ca. 1 mil i luftlinje.
Selv om det var overskyet i de nordlige deler av Oslomarka i dag, kunne Gjerdingen (448 moh.) ses fra Paradiskollen (670 moh.) i et høstfarget landskap. Avstanden til vannet er ca. 1 mil i luftlinje. Oppe til høyre i bildet har vi Roenseter (11,2 km unna), mens Norefjell ruver i bakgrunnen.
Paradiskollen, Romeriksåsenes høyeste topp (670 moh.) var et populært turmål i dag. Denne gjengen hadde gått fra Harestua, og hva var vel mer naturlig enn å ta et bilde eller to fra et av utsiktspunktene? Fra venstre ser vi Aud Berit Wikstrøm, Beate Haugen Tveten, Leah Hermansen, Anita Lippert Hermansen, og fotografen er Noah Hermansen.
På tur forbi Skinnskattbergets sørende må vi alltid stoppe opp og nyte utsikten over Hakklokalven og Hakkloa, adskilt av den flotte hengebroen. Til høyre for vannet ser vi Hakklomiddagskollen, og videre mot høyre ser vi både Kikut, Porthøgda og helt ytterst Sandungskollen. Har du ikke gått over denne "tinderekka" vil vi oppfordre deg til å ta turen!
Firbente Skippy liker seg ikke helt på den sleipe tømmerbroen ved utløpet fra Smalvann, men er ellers lykkelig over å være på tur. Her ved tømmerrenna står en kjemtmannspost som matmor klippet i dag, mens fotografen nøt gjenvisitten i det fine høstværet.