Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
I 1914 og tiden rett etter ble det av Bærums Verk Kraftverk (BVE) anlagt fire kraftverk i Trehørningsvassdraget/Lomma: Spikerbruksfallet, Vertshusfallet, Aurevann og Småvann. Småvann kraftverk utnyttet fallet i Småvannsbekken fra demningen i Småvann til Aurevann. Den opprinnelige dammen var en tørrmurt dam, som i 1935 (gammelt bilde datert 1920 var feildatert) fikk et påbygg med uttak for rørledningen til Småvannskraftverket. Den fikk ny krone i betong senere. Ifølge arbeidere fra Asker og Bærum Vannverk ble demningen rehabilitert tidlig på 1990-tallet, men kronen kan også være fra 1960 da Trehørningsvassdraget ble drikkevannsreservoar.
Kraftverket i Småvannsbekken er på nordmarkskartet fra 1938 merket helt inntil bredden av Aurevann. Men Aurevann ble demmet opp med høyere demning da det ble drikkevannskilde for Bærum i 1960, og ruinene av kraftverket er under vann ved dagens vannstand. Denne betongstøtten er den sydligste som er synlig etter rørledningen.
Rørledningen fra Småvann gikk ganske nær Småvannsbekken inntil den krysset Byveien til Kampesetra, men dreiet der av i samme skjæring som veien går i. Dette er betongstøttene som fortsatt er synlige på sydsiden av veien. Bilde nr. 19599 viser samme sted vinterstid.
Rørledningen fra Småvann besto av rørseksjoner som var klinket i tverrskjøtene. Rørene er fjernet, bare noen rester av korrugerte plater som rørene lå på over støttene, ligger igjen her og der. Men fem gamle rørseksjoner er brukt som løp i stikkrenna der veien til demningen krysser Småvannselva, se bilde nr. 20890. Støttene var murt opp av naturstein og deretter innstøpt i betong med en kvartsirkelformet vugge for røret.