Bruk skjemaet under til å søke etter bilder og sortere resultatet. Merk at det er mange kombinasjoner som ikke vil gi resultat. Resultatet vises i bildeslideshowet og i tabell under skjemaet. Slideshowet spiller av seg selv hvis muspekeren holdes utenfor bildet.
Et sjutall og en kongevogn - og en sykkel. Det er en fin sykkelvei, dette - fra Tårnåsen og nordover mot Øvre Prinsdal. Sjutallet forteller at strekningen er en del av Nasjonal sykkelrute nr. 7. Den kongelige kjøredoningen er plassert på skiltet for å minne oss om at Den Fredrikshaldske Kongevei, hovedinnfartsåren til Christiania, gikk her. Veien ble bygd på 1600-tallet, og gikk fra Fredrikshald (Halden). Den var i bruk som hovedvei fram til ca. 1860.
Det minner ikke mye om en hovedvei etter dagens standard, men en gang var dette hovedinnfartsåren til Oslo fra sør. Den Fredrikshaldske Kongevei ble bygd på 1600-tallet, og gikk fra Fredrikshald (Halden) til Christiania. Den var i bruk som hovedvei fram til ca. 1860. På de flate strekningene gjennom Nøstvedtmarka fikk nok kuskene god fart på hestene.
Det lille tjernet Døpefonten ligger vakkert til langs den umerkete stien mellom Finnstad og Finnerudseter. Jeg har gått denne stien relativt ofte de siste årene, men har aldri møtt et eneste menneske her. Det er ikke vanskelig tilgjengelig. Man kan f.eks. sykle fra Tverrsjøstallen til Finnstad. Der må man sette fra seg syklene, da det er forbudt å sykle i Spålen-Katnosa naturreservat som dette lille tjernet befinner seg i.
Fra Finnstad går det en blåmerket sti i retning Finnerudseter. Da passerer man Prekestolen, som igjen er blitt kjentmannspost. Det går også en umerket, men likevel tydelig sti østenfor blåstien som går forbi Døpefonten. Man skulle tro at Døpefonten ligger i nærheten av Prekestolen, men det er faktisk et godt stykke mellom dem. Det er denne stien vi her går. Som man ser, er det ikke vanskelig å se hvor den går, selv uten merker.