Svartbekken - Fjellsjøen - Gjerdingdammen

Løype nr: 101
Område: Nordmarka nord
Lengde: 6.0 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 22.04.2021
Delvis preparert: 23.04.2021 22:05

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter ved Svartbekken og følger skogsbilveien opp til Gjerdingen. Den går i et snøsikkert område, og er som oftest preparert både som klassisk- og fristil-løype. Svartbekken ligger 380 meter over havet - løypa stiger opp til 490 meter høyde, men går noe ned igjen mot slutten, slik at du ved løypas slutt er 70 meter høyere oppe enn du var i utgangspunktet.

Løypa starter med en solid oppoverbakke. Ca. 500 meter oppe i bakken tar løype 451 av til høyre mot Flisbanen. Løypa flater ut, går noe nedover, og passerer den idylliske Fjellsjøen. Her går løype 752 ut på isen - i retning Svartvann. Så venter det mer stigning, før vi kan gli ned en lang og fin bakke mot Gjerdingen.

I bunnen av bakken svinger vår løype skarpt til venstre. Holder vi til høyre her, befinner vi oss i løype 453 mot Rajebråthytta (servering i helgene) og Tverrsjøen. Men vi skal altså videre ned mot venstre, og er straks framme ved Gjerdingdammen.

Her har vi flere valg videre: til høyre - ut på vannet - mot Tverrsjøen (løype 102), rett fram og videre rundt vannet (Gjerdingen rundt), rett fram - over Snøploghøgda (løype 631), til venstre mot Stryken (løype 3/løype 108) eller i den flotte naturløypa mot Daltjuvmana og Stålmyra (løype 354).Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
84 Gjennom Nordmarka fra Grua Grua Kjelsås 49.9
7 Gjerdingen rundt fra Svartbekken Svartbekken Svartbekken 22.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Svartbekken