Sjuputtane - Marifjell

Lengde: 1.7 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Ferdig preparert: 01.05.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa fra Sjuputtane til Marifjell er relativt krevende, men går i et vakkert terreng. Første del av løypa kan beskrives slik: flatt myrterreng, kupert stigning i skogen, flatt myrterreng, kupert stigning i skogen. Deretter kommer en kort nedoverbakke før den siste, lille, myra og det stiger jevnt oppover de siste 700 meterne mot Marifjell.

Her kan en velge å ta en rast enten inne i hytta eller på plassen utenfor. Er man først oppe om morgenen, kan et par vedkubber fyres opp i ovnen slik at hytta er varm når folk kommer senere på dagen. Uansett er det obligatorisk å skrive seg inn i hytteboka. Turen videre herfra starter med 180-graders vending og samme løype tilbake til Sjuputtane.

For de som er interessert i litt turgåing er det også muligheter fra den siste myra før Marifjell. Tar man til høyre, kan man følge en merket løype over Langvatn som går mot Bjørgeseter og Sagvollen på Hadeland. Tar man til venstre, kan man følge terrenget forbi Kroktjern, Krosstjern, Hegglistua, Tøldammen og videre over mot Vikka og Honsjøen. Begge valgene er glimrende for de som er glade i å skøyte på skaresnø om våren, men løypene er dessverre ikke preparert hverken med scooter eller preppemaskin.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
319 Til Marifjell Grustaket [Nordåsen] Grustaket [Nordåsen] 18.0