Frønsvollstråkka - Ullevålseter - Rakkeseter - Frønsvollstråkka [16,7 km-sløyfa]

Lengde: 7.3 km
Preppetype: Fristil
Siste preppetype: Fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Ferdig preparert: 24.03.2021
Delvis preparert: 14.04.2021 12:12

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne løypa er i sin helhet en del av den gamle 16,7 km-sløyfa som ble gått tre ganger på herrenes 50 km i Holmenkollen. Også damenes tremil gikk i denne traseen, men i den klassen ble det gått 16,7 + 12,5 km. Traseen ble gått motsols. Siste del av traseen er dekket av andre løypedefinisjoner knyttet til Holmenkollen. NB! Løypa preppes regelmessig og for ren skøyting!

Fra Frønsvollstråkka går løypa først nordøstover og nedover den første kilometeren. Omtrent 400 meter etter start er det et løypedele. Løypa rett frem var en del av damenes tremil, og denne preppes som en del av denne delen av 16,7 km-sløyfa. Men skal man gå hovedrunden, tar man til høyre.

Rett etterpå kommer løypa inn på lysløypa fra Frognerseteren (løype 210). Terrenget flater så noe ut, Lorttjern passeres på vestsiden, og traseen går så under kraftlinjen. Rett før kraftlinjen er løypa felles med løype 303 (Sognsvann - Ullevålseter) et lite stykke, og rett etterpå krysser løypa en annen løype fra Sognsvann (løype 1272 via Lille Åklungen). Den går også til Ullevålseter.

Ved Ullevålseter dreier løypa skarpt til venstre, og tilbaketuren sørover starter. Nå blir det solide stigninger de neste to kilometerne. I 600 meter er løypa felles med løype 303 og løype 1272. På veien oppover, idet kraftlinjen passeres, er det utsikt mot byen, så herkan det være greit å legge inn en pause.

Løypa har sitt høyeste punkt (435 moh.) i Skjennungslia, på sørsiden av Skjennungsåsen, og herfra og tilbake til Frønsvollstråkka via Rakkeseter (som passeres på vestsiden) er det småkupert terreng med noen bratte bakker. To andre løyper til Frønsvollstråkka krysses på den siste 1,5 kilometeren. Det er løype 370 fra Skjennungstua og løype 377 til Skjennungen. Etter at disse løypene er passert, kommer damenes "gamle" tremilsløype - nevnt tidligere i beskrivelsen - inn fra venstre.

En del av det siste stykket er for øvrig felles med den gamle 50'n i Holmenkollen (løype 23).

Lengden på rundløypa er 6,5 kilometer, mens stikkløypa mellom sørøstre og sørvestre del (som altså er en del av damenes tremil) er 800 meter lang.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km