Brovoll - Snellingen - Råbjørn - Trasletjernet

Lengde: 8.7 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 23.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter i løypekrysset ved den gamle stallen nedenfor de gule husene på Brovoll. Om du kommer til Brovoll med bil, er det rundt 800 meter å gå fra Brovoll utfartsparkering og til løypestart - langs skogsbilveien, under E16 (tidligere Rv 35). Alternativt kan du benytte deg av løype 1129, som er noe lengre, men som prepareres.

Løypa går i sørøstlig retning. I første kryss - etter bare noen få hundre meter - skal vi gå rett fram, og nå blir det jevn stigning. Fra ca. 400 meters høyde er vi oppe i 550 etter ca. 2,5 kilometer. Ved Snellingen flater løypa ut og fortsetter i lyst, lett og variert terreng med mye furuskog og åpne myrer. Ved nordenden av Store Snellingen går scooterløypa (løype 959) til høyre og over vannet mot Sølvtjernet, men du holder deg i hovedløypa.

Løypas høyeste punkt er på 566 meter over havet - øst for Store Snellingen. Like etter passerer du den kjente Ekstjern-furua (omkrets på ca. tre meter), som er fredet.

Ved vestenden av Råbjørn går løype 241 til venstre og ut på isen - den går til Sjonken. Du skal derimot videre sørover, og kommer snart fram til Trasletjernet. Her går nok en løype i østlig retning - dette er den såkalte Dæhlieløypa til Bjertnessjøen. Løype 1228 fortsetter ned Trasletjerndalen til Råsjøstua, som har tradisjonsrik mat og drikke å by på. Den ligger ved Råsjøen, i hjertet av Romeriksåsene.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
258 Fra Grua til Kjelsås Grua Kjelsås 74.4
135 Langs topper og vann i Romeriksåsene Glitre Harestua 34.2
36 Langtur fra Lygna til Glitre [Lygnaturen] Lygna Glitre 55.1
133 Rundtur fra Råsjøkrysset Råsjøkrysset Råsjøkrysset 23.7
132 Østover fra Grua Grua Harestua 30.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Brovoll