Bjertnessjøen rundt

Lengde: 10.1 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Skiforeningen
Ferdig preparert: 31.03.2020

Oversiktskart

Beskrivelse

Rundløype fra Sjonken - rundt Bjertnessjøen - og tilbake til Sjonken. Dette er ofte en snøsikker løype, da den både ligger høyt, og går på vei.

Siden dette er en rundløype, er det selvsagt det samme hvilken vei man går, og hvor man starter. Dersom vi går "med klokka", og velger Sjonken som utgangspunkt, følger vi først veien innover fra parkeringsplassen. Etter vel 900 meter tar løype 241 av til høyre - den går mot Steinbekkhytta og Råbjørn. Vår løype fortsetter rett fram, forbi Fossli og til et løypekryss der vi skal til høyre. Den som fortsetter rett fram her, kan bl.a. komme til Bekkestua i løype 156 og til Hakkim i løype 150.

Vi kommer snart fram til Bjertnessjøen, og følger vannet på vestsiden, under den mektige Knepphauglia. Fra krysset ved enden av vannet, har vi muligheten til å fortsette mot venstre, opp til Råsjøen og det tradisjonsrike serveringsstedet Råsjøstua (løype 382), men vi holder til høyre, og legger om kursen i retning øst.

Vi har ikke gått lenge før løype 153, den som kalles Dæhlieløypa, fortsetter oppover på veien i retning Trasletjernet. Vi skal til høyre i dette krysset, og passerer snart nedenfor Bjertnessetra. Løypa bringer oss mot nordøst, og ved Steinbekkhytta krysser vi den allerede nevnte løype 241. Snart svinger løypa rett sørover, og vi har en drøy kilometer igjen ned til stedet der vi startet.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
411 Bjertnessjøen rundt Sjonken Sjonken 10.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sjonken