Trantjern - Ølja - Tverrsjøstallen

Løypa prepareres av Mylla løypeforening på oppdrag av Skiforeningen

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter i krysset ved Trantjern, like vest for Mylla. Hit kan du komme bl.a. i løype 220 og løype 346 fra Myllsdammen.

Løypa følger vestsiden av tjernet (ikke skogsbilveien) - og straks kommer du til et kryss der løype 236 går til venstre. Denne løypa går rundt hele Ølja. Du fortsetter rett fram - gjennom åpent og lett terreng - fram til nordenden av Ølja.

Dette er det første vannet i Akerselvas nedslagsfelt. Her kan du velge om du vil gå på isen eller i maskinpreparert løype langs vestsiden av vannet. Etter hvert går det slakt utfor, og du kommer ned til Tverrsjøen og Tverrsjøstallen.

Fra Tverrsjøen kan du nå fortsette i flere retninger: mot Kalvedalen i øst (løype 1144), mot Holoaseter i sørøst (løype 223), mot Sinnerdalen, Store Sinnera, Sinnerdammen og Spålen i sør (løype 225/løype 455), til Finnstad (løype 1140) og endelig i retning Mosjøen i sørvest (løype 338).

Edit

Tilknyttede løyper og turer