Hengedykrysset - Elkensætra - Høgkorsplassen - Vatningsbakken

Løype nr: 514
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 6.6 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Øståsen Skiløyper
Ferdig preparert: 09.04.2021

Oversiktskart

Beskrivelse

Løypa starter fra løypekrysset vest for Hengedyhaugen, og etter 250 meter i nordlig retning, er vi framme i et løypedele.

Løype 489 fortsetter rett fram mot Linken og Høgkorset, mens vår løype går østover i kupert terreng nedover Kambudalen til Elkensætervegen. Den følger vegen mot venstre, i flatt terreng fram til bakken ved Elkensætra. Denne gamle setra ligger i skogen ca. 300 meter vest for vegen.

Etter 1,4 kilometer er vi ved Kjølvegen (Høgkorsvegen). Her går løype 552 til høgre, ned til Korssætersvingen. Vi følger derimot Kjølvegen mot venstre, i sørvestlig retning, opp til Høgkorsplassen. Her er det servering i skisesongen (sjekk åpningstidene).

Ca. 200 meter senere kommer vi til et flott utsiktspunkt. Her går det en upreparert løype ned bakken til Åstjern. Vi følger Kjølvegen videre og kommer snart til en frisk utforbakke. Dette er Vatningsbakken, og midt i bakken slutter vår løype.

Herfra går løype 1225 til høgre, i fine svinger ned til Åsjern. Fortsetter du på vegen, kan du komme til Blokkhus i løype 483 - eller tilbake til starten på vår løype dersom du følger løype 489.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
175 Elkensæterrunden Åstjern Åstjern 13.0
145 Høgkorsrunden Lygna Lygna 19.2