Lysløypa Eiktunet - Diktimot - Skistua

Lengde: 4.4 km
Preppetype: Klassisk og fristil
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Preparert tidligere
Prepareres av: Gjøvik kommune
Ferdig preparert: 16.04.2021
Lysløype Lysløype

Oversiktskart

Beskrivelse

Lysløypa starter ved Eiktunet (stor parkeringsplass). Den går svakt imot, passerer under Vardalsvegen i kulvert og i jordekant under Bergstoppen, og går videre inn i skogen, der løypa flater ut.

I et løypedele går løype 524 rett fram til Furumoen og Skistua, men lysløypa følges til venstre, før man kommer til Diktimot. Det går svakt utfor her, bratt ned i en slukt der det tidvis er veldig kaldt.

Herfra er det stigning, man passerer en skogsbilveg som går inn ved Pålsrud langs Vardalsvegen, det er småkupert imot noen hundre meter, før man kommer til et flatere parti med skog og myr. Det blir litt mer stigning i bakkene opp mot Skistua, som man når etter 4,4 km fra Eiktunet. Her er det servering i helgene (sjekk åpningstidene).

Lysløypa er første del av Gubberudrunden, som fortsetter fra Skistua i løype 527 til Blivgodt. Løype 534 går i samme retning, men svinger av ved Hagestuen - mot Stakamyra. Andre alternativ her fra Skistua er å gå til følge løype 539 til Lundstein eller løype 525 til Grande.Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
206 Gubberudrunden Eiktunet Eiktunet 24.1
204 Storrunden Eiktunet Eiktunet 63.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Eiktunet