Nordre Morttjennet - Melbyhøgda - Almelihaugen

Lengde: 4.1 km
Preppetype: Klassisk
Siste preppetype: Klassisk og fristil
Preppestatus: Delvis preparert
Prepareres av: Feiring IL
Ferdig preparert: 02.01.2021
Delvis preparert: 09.01.2021 07:46

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne løypa er krysset nord for Nordre Morttjennet. Hit kommer løype 784 fra Vesle Byua i sør. Og fra vest kommer en forbindelsesløype (600 meter) fra løype 976 mellom Holtjennet og Aklangen i Hurdals løypenett. Forbindelsesløypa prepareres fast som en del av resten av nettet til Feiring.

Fra krysset følger løypa skogsbilvegen, som går i nordlig retning. Etter en stund kommer du til et skilt som viser veg til Trøllkjerka. Dette er noen spesielle fjellformasjoner som en dugnadsgjeng fra Feiring har gjort til et populært turmål, bl.a. ved å lage til bålplass og sette opp gapahuk. Ta gjerne en avstikker dit dersom det er tråkket spor!

Etter vel 1,5 kilometer i ganske jevn stigning, er du framme på Melbyhøgda, som ligger ved Høgdevegen, den gamle ferdselsvegen mellom Feiring og Hurdal. Nå er du oppe i 535 meters høyde, og har fin utsikt mot Mjøsa. Her er det fint å ta seg en rast.

Rett før utsiktspunktet, dreier løypa mot venstre, og nå går det nedover. Du har Høgdeputten på venstre side, og passerer snart den gamle finneplassen Heslevoll.

Etter litt mer nedoverbakke, svinger løypa mot høyre, nordover gjennom Blautmyrdalen. Her er det slak stigning opp til Almelihaugen.

Videre nordover, på motsatt side av vegen, går løype 786 til Bamrudsetra og Fløyta. Går du mot venstre langs vegen ca. 400 meter, kan du fortsette turen i løype 1517 til Steinsjøen, der du kommer inn på løypenettet på Totenåsen. Edit

Bilder

Tilknyttede løyper og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km