Løypene i Markadatabasen prepareres slett ikke bare av Skiforeningen. En lang rekke løypelag, idrettsklubber og kommuner samarbeider med Skiforeningen om å tilby et unikt nett med skiløyper og føremelding og annen informasjon om løypene på nett. Her kan du se hvem som er ansvarlig for hvilke områder og hvilke løyper de preparerer.

Hadelandsåsene

Skiforeningen har ingen prepping i dette området, men området er allikevel fullstendig dekket av Skiforeningens føremelding. Øståsen Skiløyper og Skjerva løypelag preparerer løypene på Øståsen, mens flere lokale idrettslag prepper områder nede i bygda, rundt Gran, Jaren og Brandbu, og i området vestover mot Randsfjorden.

Les mer om føremeldingen og om Markadatabasen.

Brandbu IF

Brandbu IF preparerer løyper i området Brandbu - Egge - Bleiken.

• 5 løyper
  • 16.5 km

Grindvoll IL

Grindvoll IL preparerer løyper i Grindvoll-området i Lunner kommune.

• 12 løyper
  • 21.0 km

Jaren IL

Jaren IL preparerer løypa fra Jaren skole til Sverasætra.

• 1 løyper
  • 6.0 km

Midtre Brandbu UIL - Ski

Midtre Brandbu UIL preparerer løyper i området ved Skihytta på Bleiken.

• 2 løyper
  • 14.0 km

Moen Sportsklubb

Moen Sportsklubb preparerer løypa fra Moen skole til Badstuvegen.

• 1 løyper
  • 3.3 km

Skjerva løypelag

Skjerva løypelag er en frivillig organisasjon basert på dugnadsvirksomhet. Den ble stiftet 21. mars 2019, og kjører snøskuterløyper på Øståsen i Gran og Lunner kommuner.

• 7 løyper
  • 39.0 km

Tingelstad IF

Tingelstad IF preparerer løyper i området mellom Julibakka og Augedal gård i nord og Nymoen og Granavollen i sør. Tingelstad idrettsplass er utgangspunkt for prepareringen.

• 18 løyper
  • 64.0 km

Vestre Gran IL

Vestre Gran IL preparerer løyper i området Granåsen - Kittelsrudtoppen - Grymyr, og nordover mot Sølvsberget og Moger.

• 13 løyper
  • 47.5 km

Øståsen Skiløyper

Øståsen Skiløyper ble stiftet i 1986 og er et samarbeide mellom åtte av idrettslagene i Gran kommune på Hadeland. Modellen Øståsen Skiløyper er oppbygd etter er unik i landssammenheng. På kryss og tvers, fra nord til sør finnes løyper som jevnlig kjøres med to store løypemaskiner. Øståsen Skiløyper preparerer i dag ca. 200 km med skiløyper inkludert konkurranseløypene til Lygna skisenter.

• 38 løyper
  • 162.5 km