Tid for sykkel

Det er vår, og tid for sykkel! Nå er sykkelsesongen i full gang, og i nesten seks måneder framover kan du oppleve Marka fra sykkelen. I Markadatabasen kan du hente inspirasjon til nye turer. Mer enn 400 sykkelruter og turforslag ligger klar.

Beskrivelser, bilder og kart. Det er essensen i Markadatabasens presentasjon av sykkelmulighetene i Marka. Målet er at du skal ha mest mulig igjen for å starte sykkelturen på nettet.

En sykkelrute er en "sykkelvennlig" strekning på skogsbilvei, offentlig vei eller trillesti som beskrives i tekst, illustreres med bilder og vises på ulike typer kart. Fra teksten kan du klikke deg videre til egne sider som presenterer stedene langs ruta. Og du kan "hoppe" direkte fra en rute og til neste.

Sykkelrutene vises detaljert i et topografisk kart (fra hver ruteside kan du klikke på "Klikk for å se sykkelruta i Geodatas kart (topografisk kart)") og de vises i Google Maps og Google Earth (klikk på "Klikk for å se sykkelruta i Google Maps (oversiktskart)").

Turforslagene presenteres på egne tursider der du også finner kjørerute fra Oslo sentrum til startstedet, samt informasjon om kollektivtransport. Beskrivelser og kart kan skrives ut og tas med i sekken.

Enklere kan det ikke bli! Nå er det bare å klikke seg rundt i Marka - og så sette seg på sykkelen.

Markadatabasen er et elektroniske oppslagsverk som dekker områdene Oslomarka, Hadelandsåsene samt Gjøvik, Toten og Land. Store mengder informasjon er knyttet sammen på en måte som du ikke kan finne andre steder. Her finner du nesten 700 skiløyper som alle har sin egen nettside, daglig føremelding i skisesongen, en presentasjon av over 1.200 steder i Marka, og mye mer. Velg fra menyen til venstre, og bruk nettsidene våre som inspirasjonskilde og praktisk planleggingsverktøy.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

02 Okt 2009

Flere sykkelveier på nett

21 Jan 2009

Bedre kart i Markadatabasen

27 Mai 2008

Finn veien til Marka!

Ut på tur - eldre nyheter

19 Feb 2011

Besøk markastuene i vinterferien!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Marka er mangfoldig når det gjelder løyper og stier, og det gjelder også nettet av serverings- og overnattingssteder. I Markadatabasen går begge typer steder under betegnelsen "stuer".

18 Apr 2010

Vellykket vårtur til Åstjern 17. april 2010

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Bra vær og føre gjorde Skiforeningens vårtur 2010 til en fin opplevelse for ca 40 deltagere.

14 Apr 2010

Finn fram solkrem og klister lørdag 17. april 2010!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Den annonserte turen fra Lygna til Åstjern 17. april 2010 blir avviklet! Il til og meld deg på - dette blir en verdig avslutning på en fantastisk skivinter i Marka!