På nye sykkelveier

Høsten er en fin tid for sykling i Marka. Nå kan du hente inspirasjon fra mer enn 70 nye sykkelruter og -turforslag her i Markadatabasen. Du finner nærmere 500 ruter og turforslag for sykkel på nett.

Gjennom en gradvis oppbygging er hele 355 enkeltstrekninger i Marka blitt beskrevet i tekst - og illustrert med bilder. Over 50 av disse har kommet til i løpet av sommeren. Antall turforslag har økt med vel 20 - til 121.

Sykkelrutene og turforslagene vises også på flere kartsystemer. Du kan se dem detaljert i et topografisk kart, og studere deler av strekningene i detalj, om du ønsker det.

Google Maps fungerer mer som et oversiktskart, og du kan velge mellom å se strekningene på kart eller på satellittbilder. Endelig viser vi alle ruter og turforslag i Google Earth. Så her er det bare å prøve seg fram - og kanskje se både Marka, og turmulighetene der, på en ny og spennende måte.

Du vil fort se at sykkeltilbudet i Markadatabasen er langt mer omfattende, og mer innholdsrikt, enn det du kan finne andre steder på nettet. Blant annet kan du klikke deg fra beskrivelsene til egne sider som presenterer stedene langs ruta. Og på Google Maps viser vi hvor du kjører for å finne startstedet.

Vi har også laget en ny sykkelside som samler både ruter, turforslag, informasjon om sykkelbussen samt andre ting som kan være til nytte når du skal på sykkeltur i Maka. Du finner siden på adressen www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

Rutene som er laget i sommer, er i Lillomarka (se alle 29 ruter i dette området i Google Maps), Bærumsmarka (se alle 27 ruter i dette området i Google Maps), Kjekstadmarka (se alle 15 ruter i dette området i Google Maps), Nordmarka syd (se alle 32 ruter i dette området i Google Maps), Nordmarka nord (se alle 33 ruter i dette området i Google Maps) og Østmarka (se alle 41 ruter i dette området i Google Maps).

Turforslagene er laget i de samme områdene. Du finner en detaljert oversikt nedenfor.

Nye sykkelruter i Maridalen og Lillomarka (20)

Nye sykkelruter i Sørkedalen og Bærumsmarka (14)

Nye sykkelruter i Kjekstadmarka (14)

Nye sykkelruter i andre områder (3)

Nye turforslag (21)

Da sier vi bare: God tur!


Edit

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

02 Okt 2009

Flere sykkelveier på nett

27 Mai 2008

Finn veien til Marka!

Ut på tur - eldre nyheter

19 Feb 2011

Besøk markastuene i vinterferien!

Av Redaksjonen | Ut på tur

Marka er mangfoldig når det gjelder løyper og stier, og det gjelder også nettet av serverings- og overnattingssteder. I Markadatabasen går begge typer steder under betegnelsen "stuer".

15 Mai 2010

Tid for sykkel

Av Redaksjonen | Ut på tur

Det er vår, og tid for sykkel! Nå er sykkelsesongen i full gang, og i nesten seks måneder framover kan du oppleve Marka fra sykkelen. I Markadatabasen kan du hente inspirasjon til nye turer. Mer enn 400 sykkelruter og turforslag ligger klar.

18 Apr 2010

Vellykket vårtur til Åstjern 17. april 2010

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Bra vær og føre gjorde Skiforeningens vårtur 2010 til en fin opplevelse for ca 40 deltagere.