På sykkel i Marka - over 500 ruter og turforslag

Bli med på sykkeltur i Marka! Nå kan du velge mellom over 500 sykkelruter og turforslag på Skiforeningens nettsider. Alle presenteres i form av beskrivelser, bilder og kart, og du finner kjørerute og informasjon om kollektivtransport til alle startsteder.

31 nye sykkelruter og 15 nye turforslag er på plass i Markadatabasen nå ved starten av årets sykkelsesong. Til sammen 523 ruter og turforslag dekker alle deler av Oslomarka samt Hadelandsåsene og deler av området mellom Lygna og Gjøvik (se oversikt område for område nedenfor).

Kanskje du har lyst til å sykle et sted hvor du ikke har vært før - og er usikker på hvordan du finner fram? Vi har lagt inn kjørerute fra Oslo sentrum til alle startsteder. Du finner også informasjon om kollektivtransport (klikk på startstedet, og velg Adkomstinfo).

Strekningen du skal sykle, er beskrevet i tekst, og illustrert med bilder. Traseen vises detaljert på topografisk kart, og i Google Maps og Google Earth. Fra beskrivelsene er det linker til egne sider som presenterer stedene langs ruta. Både ruter, turforslag og kart kan skrives ut.

På vår sykkelside har vi komplett oversikt over alle ruter og turforslag, samt informasjon om sykkelbussen, sykkeltranport på toget og mye annet som kan være nyttig når du skal ut på sykkeltur i Marka. Du finner siden på adressen www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

387 sykkelruter og 136 turforslag i 13 Marka-områder (pr. 02.06.11)

Nedenfor finner du en oversikt over de nye rutene og turforslagene som er kommet på nett ved starten av årets sykkelsesong (pr. 02.06.11). De fleste går i områdene Sundvollen/Åsa/Damtjern, mellom Vestmarka og Bærumsmarka og øst for strekningen Ski/Ås. Det er også nye sykkelruter i området Einafjorden-Raufoss-Lena-Gjøvik.

31 nye sykkelruter

15 nye turforslag

Markadatabasen er Skiforeningens nettportal til Oslomarka, Hadelandsåsene samt Gjøvik, Toten og Land. Den inneholder vel 700 skiløyper som alle har sin egen nettside, daglig føremelding i skisesongen, nesten 400 sykkelruter, rundt 250 turforslag (ski/sykkel), en presentasjon av over 1.300 steder i Marka, i overkant av 12.000 bilder og mye mer. Alle løyper, sykkelruter og turforslag vises i topografisk kart, Google Maps og Google Earth. All informasjon er søkbar. Markadatabasen er både en inspirasjonskilde og et praktisk planleggingsverktøy.


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

09 Sep 2010

På nye sykkelveier

27 Mai 2008

Finn veien til Marka!

Ut på tur - eldre nyheter

26 Apr 2011

Sykkeltips fra Markadatabasen

Av Skiforeningen | Ut på tur

Ut på sykkeltur i Marka? Her i Markadatabasen finner du mer enn 600 sykkelruter og turforslag, presentert med beskrivelser, bilder og kart. I tillegg finner du informasjon om sykkelbussen, og mye annet nyttig sykkelstoff på sidene våre.

08 Mar 2011

VM-løypene er der for å brukes!

Av Redaksjonen | Ut på tur

VM i Holmenkollen er nettopp over, og interessen er stor for å bruke de flotte løypene som folk har sett på TV eller som de har stått langs mens Bjørgen, Johaug og Northug har fosset forbi. Her kan du lese litt om hvordan du kan orientere deg med tanke på å bruke løypene selv.

06 Mar 2011

I de gamle mesternes skispor

Av Redaksjonen | Ut på tur

I anledning VM (2011) og som følge av inititativ fra noen av "de gamle gutta", kan Skiforeningen her presentere noen av de gamle løypene som ble brukt på 30- og 50 kilometeren i Holmenkollen.