102 sykkelnyheter på nett

Høstfarger og sykkeltur er en fin kombinasjon. Nå kan du teste hele 102 sykkelruter og -turforslag som ligger klare på Skiforeningens nettsted. Spennvidden er stor – fra nedlagt jernbanetrasé på Toten til sykkelruter tett ved Drammensfjorden, Oslofjorden og Bunnefjorden. I alt kan du velge mellom 745 ruter og forslag til sykkelturer i området Moss-Gjøvik.

Det er 96 nye sykkelruter som er kommet på nett nå i høst. I vår ble 53 nye ruter presentert. Til sammen 149 nye sykkelruter i 2012-sesongen representerer en betydelig utvidelse av sykkeltilbudet på Skiforeningens nettportal til Marka. Markadatabasen inneholder nå 592 ruter med en samlet lengde på over 3.300 kilometer. Dette er mer enn avstanden Lindesnes-Nordkapp.

Nytt kart med høydeprofil

I tillegg til rutene, kan du velge blant 153 forslag til kortere eller lengre sykkelturer. Seks av dem er nye denne sesongen. Alle de 745 rutene og turene presenteres gjennom beskrivelser, bilder og topografisk kart, Google Maps og Google Earth.

Det topografiske kartet foreligger i høst i en forbedret utgave, og for første gang vises rutene med høydeprofil. Du finner også kjørerute og informasjon om kollektivtransport til de fleste startsteder (klikk på startstedet, og velg Adkomstinfo).

Ruter i nye områder

Markadatabasen har tidligere ikke hatt sykkelruter på Nesodden og i Hurum. Nå er det bygd opp et rutenett også i disse områdene. Begge fikk skiløypene på plass i Markadatabasen sist vinter, og har dermed en omfattende presentasjon av turmuligheter til alle årets tider.

Heller ikke i Nes kommune har Markadatabasen hatt sykkelruter tidligere. Nå er de to første på plass. Skiløypenettet ble også her lagt inn sist vinter. En rekke steder er antall sykkelruter blitt betydelig utvidet.

Blant annet finner du følgende nyheter i høst:

  • En rekke ruter langs Drammensfjorden, Oslofjorden og Bunnefjorden
  • 18 ruter i et helt nytt rutenett på Nesodden, bl.a. på Kyststien
  • En rekke ruter i kystnære områder i Bærum, Asker og Røyken, bl.a. på Kyststien ved Båtstø
  • 14 ruter i et helt nytt rutenett i Hurum
  • 14 ruter på Totenåsen og i området rundt Lena, Skreia og Kapp, bl.a. i Skreiabanens gamle trasé
  • Ni nye ruter i Hurdal – med tre gjennomgående forbindelser Toten-Hurdal
  • Ruter mellom Eidsvoll og Hurdal via Eidsvoll verk
  • Et sammenhengende rutenett fra Årnes – langs Vorma og Mjøsa – til Gjøvik

Nedenfor finner du en oversikt over de nye rutene som er kommet på nett i høst (pr. 12.10.12). Nederst ser du de nye turforslagene. Alle ruter og turforslag, samt annen nytting info, finner du på vår sykkelside www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

Sørmarka (1)

Nord i Follo (6)

Nesodden (18)

Bærum - Asker - Røyken (28)

Hurum (14)

Østre Toten - Totenåsen (14)

Hurdal - Feiring (9)

Årnes - Eidsvoll - Eidsvoll verk (5)

Romeriksåsene (1)

Nye turforslag (6)

God sykkeltur!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

08 Jun 2012

Sykkelruter fra Moss til Gjøvik

29 Des 2011

Fakta om Markadatabasen

Ut på tur - eldre nyheter

19 Jul 2012

Video om Milorgaktivitetene i Marka nå på YouTube

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Skiforeningen har tidligere lagt ut egen streamet versjon av en video som viser inntrykk fra Milorgs aktiviteter i Marka, nærmere bestemt rundt Katnosa. Det er også laget en video som skildrer Milorgs egne inntrykk fra fredsdagene i oslo etter 8. mai 1945. Disse videoene er nå også tilgjengelig på Youtube

11 Jun 2012

Kaffepost med Milorg-kåseri ved Åmotdammen

Av Steinar Bunæs | Ut på tur

Som et ledd i årets Skogtrim inviterte Østmarka orienteringsklubb og Sagelvas Venner til kaffepost ved Åmotdammen søndag 10. juni. Mer enn 100 hadde tatt turen opp gjennom det ulendte terrenget på dammens vestside for å høre Alf Stefferud kåsere om Milorgs aksjoner i Østmarka under krigen.

08 Jun 2012

Sykkelruter fra Moss til Gjøvik

Av Redaksjonen | Ut på tur

Et sammenhengende nett av sykkelruter fra Moss til Gjøvik. Nesten 650 ruter og turforslag med bilder, beskrivelser og kart. Over 50 nye sykkelruter er klar i Skiforeningens nettportal.