Viser vei på sykkel

Har du noen gang syklet innover i skogen fra Ihlangsvangen? Hva med Ødemørk, Osbakken, Sauengmyrene, Kjønstadsætra og Holtjennet? Er det ukjente steder? I så fall vil Skiforeningen gjerne vise vei. 92 nye sykkelruter og -turforslag er på nett, klare til å oppleves på to hjul.

To ganger i sesongen bruker Skiforeningen å presentere et knippe nye sykkelruter og -turforslag på nett. Formålet er å vise fram strekninger som er fine å sykle. På forsommeren ble 25 turforslag og 7 enkeltruter klare. Nå er det laget 77 nye ruter og 15 nye turforslag. Dermed inneholder Markadatabasen til sammen 685 sykkelruter med en samlet lengde på vel 3.800 kilometer. Antall turforslag er 193.

Både ruter og turer presenteres med beskrivelser og bilder, og vises på topografisk kart med høydeprofil, Google Maps og Google Earth. Du finner også kjørerute og informasjon om kollektivtransport til de fleste startsteder (klikk på startstedet, og velg Adkomstinfo).

Nytt i høst

  • Nye ruter vest for Raufoss og i området øst for Einafjorden
  • Nye ruter i grenseområdet mellom Hadeland, Toten og Hurdal - bl.a. Lygna, Helgedalen, Svartungen
  • Nye ruter i vestre del av Hurdal - nye gjennomgående forbindelser Hurdal-Toten, Hurdal-Hadeland, Hurdal-Nannestad
  • Nye ruter i Skogbygda og Fenstad (første ruter i Skogbygda)
  • Et nytt rutenett i Nannestad - bl.a. Gardermoen, Nannestad, Maura, Nordåsen - nye gjennomgående forbindelser Romeriksåsene-Nannestad-Eidsvoll verk
  • Nye ruter som knytter sammen Hakadal, Stryken, Harestua, Grua og Roa
  • Nye ruter ved Grorud, Hallenskog og Marikollen
  • Nye ruter som bl.a. gir gjennomgående ruteforbindelse i Mossemarka

Nedenfor finner du en oversikt over de nye rutene som er kommet på nett i høst (pr. 14.10.13). Nederst ser du de nye turforslagene. Alle ruter og turforslag, samt annen nytting info, finner du på vår sykkelside www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

Gjøvik, Toten og Land (13)

Hadelandsåsene (5)

Hurdal - Feiring (10)

Eidsvoll - Nes (9)

Romeriksåsene - Nannestad (21)

Nordmarka nord (6)

Lillomarka og Gjelleråsen (3)

Kjekstadmarka (2)

Østmarka (2)

Mossemarka (6)

Nye turforslag (15)

God sykkeltur!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

08 Jul 2013

Nye sommerturer

29 Des 2011

Fakta om Markadatabasen

Ut på tur - eldre nyheter

07 Sep 2013

Gammel lysløype i ny drakt og ny trasé i Tryvannsåsen

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Den gamle lysløypa i Tryvannsåsen ble delvis nedlagt som følge av utbyggingen av Tryvann Vinterpark. Nå har den oppstått i ny og moderne drakt og med delvis ny trasé med flere forskjellige innfallsmuligheter. Løypa henger dessuten sammen med lysløypa mellom Frognerseteren og Ullevålseter, og blir et flott tilbud til alle som ønsker å trene eller bare gå en tur på kveldstid.

18 Aug 2013

Hvem er på bærtur?

Av Steinar Kjærnsrød | Ut på tur

Sommeren er på hell i Marka men det er fortsatt store mengder bær å høste, og soppen begynner også å komme. Men det synes å være stadig færre som høster av denne naturens overflod. Som et apropos til dette kommer her en betraktning på hva det å plukke bær gir deg utover god smak og antioksidanter ...

08 Jul 2013

Nye sommerturer

Av Redaksjonen | Ut på tur

Hvor skal du sykle i sommer? De samme turene som før? Eller - hvorfor ikke prøve noe helt nytt? 25 nye turforslag ligger klar i Markadatabasen. La deg inspirere til å ta en tur til et sted der du aldri før har vært!