Ferietur på sykkel

Skolene har tatt fri, og sommerferien er i gang for mange. Kanskje du skal legge noen ferieturer til Marka i år? Med sykkelen som framkomstmiddel kan du komme langt. Nå ved inngangen til ferien presenterer Skiforeningen et knippe nye sykkelruter og –turforslag på nett. Til sammen kan du velge blant over 900!

21 ruter og tre turforslag er på plass i Markadatabasen, Skiforeningens portal til Oslomarka og tilstøtende turområder. De fleste ligger i Østmarka, Eidsvoll, Nes og Mossemarka. Også i Lillomarka og Follomarka er det laget nye ruter.

Mange nye traseer på nett

I Eidsvoll er det sykkel-NM i disse dager, med Eidsvoll Sykkelklubb som arrangør. I Markadatabasen finner du nå den runden som benyttes under fellesstarten (ikke 100 % identisk, går noen steder i alternative traseer med mindre biltrafikk). Dette er en lett og fin rundtur som passer for alle. Utgangspunktet er Eidsvoll verk, der Eidsvollsbygningen ligger. Bor du i Oslo, kan du f.eks. ta toget dit og så trille av gårde gjennom «grunnlovsbygda» Eidsvoll. På begge sider av grensen mellom Eidsvoll og Nes er det nå laget ruter på vestsiden av Vorma (mellom Vormsund og Eidsvoll). En rute som krysser den mektige Svanfossen er også beskrevet.

I Østmarka er det etablert sammenhengende ruteforbindelse langs østsiden av området. Hele strekningen fra Lørenskog i nord til Ytre Enebakk i sør er beskrevet og presentert i tekst, bilder og på kart. Deler av strekningen var på plass fra før – men nå er det komplett. Flere steder går det også ruter fra hovedtraseen og innover i området, f.eks. fra Flateby.

Du har kanskje gått på ski fra Noreødegården og inn til Skihytta, som ligger på det høyeste punktet i Moss kommune. Nå er også sykkelmulighetene inn dit beskrevet. Blant de nye rutene i Mossemarka er også strekningen fra Kambo til Mosseporten. Dessuten er hele Vansjøstien på plass i Markadatabasen. Og fra Son er det lagt inn en sykkelrute via Smørbekk til Ødemørk, et populært turmål i Mossemarka.

Få oversikten på kartet

Når du klikker deg inn på en rute eller et turforslag, finner du både beskrivelser, bilder og kart med høydeprofil. Nederst på rutesidene ser du andre ruter som går til og fra samme sted. Du kan dermed lett planlegge turen ved å klikke deg fra rute til rute og gjøre deg kjent med de ulike strekningene. Klikker du på «Vis stort kart», får du opp et stort kart som fyller hele skjermen. Da får du bedre oversikt over helheten i rutenettet. Les mer om hvordan du bruker Skiforeningens turkart og turplanlegger i denne artikkelen. Et tips til: På sykkelrute-sidene finner du en sykkel nesten øverst. Klikker du på den, får du opp alle rutene i samme område.

Nedenfor finner du en oversikt over de nye rutene og turforslagene som er kommet på nett i sommer (pr. 27.06.14). Alle ruter og turforslag – 905 i tallet – samt annen nyttig informasjon, finner du på vår sykkelside www.skiforeningen.no/marka/sykkel/.

Eidsvoll - Nes

Lillomarka

Østmarka

Follomarka

Mossemarka

Nye turforslag

God sykkeltur!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

DatoTittel, navn

25 Feb 2014

Kart og turplanlegger på 1-2-3

11 Okt 2013

Viser vei på sykkel

29 Des 2011

Fakta om Markadatabasen

Ut på tur - eldre nyheter

11 Mai 2014

Regn og tre meter snø

Av Redaksjonen | Ut på tur

Mildvær og dårlig føre preget første del av skisesongen 2013/2014. Men etterjulsvinteren ble langt bedre. Og i de nordlige områdene varte sesongen både lenge og vel. Så sent som 10. mai ble det preparert løyper på Nordåsen i Nannestad.

07 Apr 2014

Tur til Trøllkjerka

Av Thore Knudsen | Ut på tur

På åsen i Feiring, like ved grensa mellom Eidsvoll og Hurdal, ligger en 500 millioner år gammel fjellformasjon som i lang tid har blitt kalt Trøllkjerka. I senere tid har ildsjeler i Feiring opparbeidet stier, satt opp navneplakater og bygd en gapahuk for å gjøre dette til et turmål og en samlingsplass sommer som vinter. Stedet er verdt et besøk, og med utgangspunkt i Hermods plass på Minneåsen kan dette bli en fin skitur.

25 Feb 2014

Kart og turplanlegger på 1-2-3

Av Redaksjonen | Ut på tur

Et oppdatert turkart - skiløyper med prepareringsstatus, sykkelruter og steder - klikkbar informasjon rett fra kartet. En turplanlegger som fungerer på samme måte som når man lager kjøreruter for bil på nettet. Alt dette finner du på Skiforeningens nettsider. Bli kjent med Skiforeningens avanserte kart og turplanlegger!