Løypeomlegging ved Skoglund vinteren 2018/2019

Veien fra Skoglund brøytes denne vinteren, men flere muligheter finnes i området

Nord i Vestmarka går det skiløype fra Skoglund. Den går på skogsbilveien sørover i retning Svartvann, og i og med at den er nordvendt, er det kuldegrader og skiføre her både tidlig på vinteren og til begynnelsen av mai. Vinteren 2018/19 blir imidlertid veien fra Skoglund til Burås brøytet på grunn av skogsdrift, og noen løype fra Skoglund blir det dessverre ikke denne sesongen.

Typiske mål for turer fra Skoglund, er serveringsstedet Mikkelsbonn og løypesystemet rundt Svartvann, men heldigvis finnes det alternative løyper du kan benytte for å komme deg dit. En opplagt mulighet er å starte fra Sollihøgda og gå sørover i løype 32. Den går til Mikkelsbonn, er på syv kilometer og går i variert terreng. En fin turmulighet er å fortsette rundt Svartvann i løype 1499 og løype 1498, og deretter tilbake til Sollihøgda. Totalt får du da en tur på ca. to mil.

Et annet snøsikkert alternativ er å benytte Grønlandsveien fra Franskleiv ved Vestmarksetra, og ankomme Mikkelsbonn via Langåsen ( løype 331 og løype 598). Også herfra kan du komme deg rundt Svartvann ved først å gå den lette løype 1506, som går over åpne myrområder. Deretter tar du til høyre på løype 1498, og fra østsiden av vannet går du opp til Grønlandsveien. Når du er tilbake på Franskleiv, har du tilbakelagt 14 kilometer.

Selv om sesongen kanskje ikke kommer til å vare like lenge som når du kan starte fra Skoglund, bør vinteren kunne bli lang i de andre løypene også.

Her kan du se de omtalte løypene på kart:


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

Ut på tur - eldre nyheter

08 Jan 2019

Normal førjulsesong?

Av Redaksjonen | Ut på tur

Skisesongen 2018/2019 begynte omtrent som tidligere, med første snøfall i slutten av oktober. Deretter forløp alt som «normalt» - eller kanskje litt bedre enn normalen fram til nyttår?

04 Jan 2019

Abborvannsveien brøytes – men erstatningsløype står klar!

Av Redaksjonen | Ut på tur

En av de mest snøsikre traseene i Bærumsmarka er Abborvannsveien, som går fra østsiden av Østernvann til litt forbi Triungsvann. I gode vintre kan det være skiføre her allerede i slutten av oktober, og noen ganger til langt ut i mai .

30 Sep 2018

En gjemt og nesten glemt plass ved Høgvolltoppen

Av Odd Tore Saugerud | Ut på tur

En plass med ukjent bakgrunn i lia syd for Høgvolltoppen: to bygninger i et tilplantet hogstfelt, i fritt forfall, snart fullstendig skjult i tettplantet granskog. Én bygning for mennesker, én for dyr. Hva slags plass var dette? Seter, (jakt)hytte, høggerhytte? Plassen var ikke merket på rektangelkartet fra 1872, men merket som mindre bygning på gradteigkartet utgitt 1945. Lokale hytte-eiere vet om bygningene, men kjenner ikke historien. Det kan være verdifullt å dokumentere det som er igjen og som er kjent nå, før forfallet blir fullstendig, og håpe på at noen kanskje kan fortelle mer.