15 år med nye sykkelruter og turforslag

Hver sesong siden 2004 har Skiforeningen presentert nye sykkeltraseer og turforslag i Markadatabasen. Denne sesongen kan du velge blant 12 turforslag og 20 sykkelruter i 7 områder. Flesteparten av de nye finner du i Holebygda.

Går du inn på Skiforeningens app iMarka, er det tett mellom de blå linjene på kartet som viser sykkeltraseer. Du ser det samme på nettet, på det store turkartet. I løpet av 15 år er i alt 910 enkeltstrekninger på til sammen 5017 kilometer blitt beskrevet og kartfestet. Alle rutene er også illustrert med bilder.

Antall turforslag har også økt år for år, og er nå oppe i 285. Så det er mye å velge mellom! På tursidene finner du beskrivelser, kart, bilder og værmelding, samt nyttig info om hvordan du finner startstedet ved hjelp av bil eller kollektivtransport, der dette er mulig.

På oversiktssidene kan du se ruter og turforslag listet opp område for område. Som før nevnt, kan du også bruke kartet som inngang. Og både i appen og på nettet kan du trykke/klikke for å få opp beskrivelsene.

Om du vil komponere dine egne turer, kan du benytte turplanleggeren som er en del av kartet på nett. Her er det bare å legge inn stedene du vil innom, og kjapt kunne se hvor lang turen er, se høydeprofil osv. Og du kan skrive ut og laste ned kartet og turtraseen.

Se også vår sykkelside på adressen skiforeningen.no/marka/sykkel/, med mye nyttig stoff for deg som liker å sykle. Et tilsvarende sykkeltilbud på nett og mobil er det vanskelig å finne.

Noe av det nye denne sesongen

  • 18 nye sykkelruter og 3 turforslag i Holebygda. Sist vinter kom hele løypenettet i Holebygda inn i Markadatabasen. Nå er dette turområdet også innlemmet i Markadatabasens nett av sykkelruter.
  • 2 nye turforslag fra sykkelbussens «endestasjon», Ringkollen. Dermed kan Markadatabasen nå by på hele 12 turforslag fra Ringkollen.

Nye turforslag (12)

Nye sykkelruter (20)

God sykkeltur!


Edit

Flere bilder

Relaterte nyheter eller steder

Ut på tur - eldre nyheter

25 Mai 2019

Bedre sesong enn gjennomsnittet for de siste årene

Av Redaksjonen | Ut på tur

Vinteren i fjor var en rekordvinter, mens denne kanskje var en del bedre enn gjennomsnittet de siste årene. Markadatabasen har detaljene som skal til for å sammenlikne.

12 Feb 2019

Nytt liv i Totenåsløpet – etter 34 år i «dvale»

Av Harald Udnæseth | Ut på tur

Det tradisjonsrike turrennet på Totenåsen har «gjenoppstått». Lørdag gikk Totenåsløpet av stabelen, for første gang på 34 år.

08 Jan 2019

Løypeomlegging ved Skoglund vinteren 2018/2019

Av Redaksjonen | Ut på tur

Veien fra Skoglund brøytes denne vinteren, men flere muligheter finnes i området