I Markadatabasen finner du nyttig informasjon om en rekke steder innenfor områdene som dekkes av Markadatabasen. De fleste stedene har bilder og værmelding (fra yr.no) tilknyttet, og hvis stedene er start- eller sluttsted for løyper, sykkelruter eller turer, vil du også se denne informasjonen.

Søk etter steder
Vis sted nummer

Gjøvik, Toten og Land

Området er svært stort og har en del større og mindre tettsteder med lokale nærområder som folk her gjerne benytter. F.eks. Gjøvik i nord med Gjøvikmarka, Biri, Snertingdal, Hov i Land i vest samt Raufoss, Reinsvoll, Bruflat, Eina m.fl. i øst. Rv4 går gjennom noen av disse tettstedene og deler dermed opp området på en naturlig måte.

Området har mye å by på og ikke minst mye flott kulturlandskap som glir vakkert over i skogsterreng. Gjøvik-Oslo-skiløypa går nesten rett nord-syd fra Hunndalen via Skumsjøen, Rørmyra, Solvoll, Eidstugua, Glåmhaugen, Sønstebygrenda og så over i Hadelandsåsene.

De nordlige delene av området ligger over 750 meter over havet og har tidlig og lenge skiføre. Her finner vi også nordlige grense for Markadatabasen - Fjellmyra - på grensen mellom Gjøvik og Lillehammer.

Les mer om Markadatabasen.

Steder - Gjøvik, Toten og Land: Topp, ås
Nr Navn Bilder Moh.
Dokka - Østsinniåsen
Beskrivelse kommer
1628 Brasethøgda 648
1630 Mårsjøhøgda 672
Biri - Snertingdal
Beskrivelse kommer
1189 Trettsvehøgda 610
Søndre Land østås - Vardalsåsen vest
Vestre del av åsen mellom Søndre Land og Vestre Toten, grenser til nabokommunen rundt Høgbrenna og Fjortentjernmyrene.
1170 Høgbrenna 648
Vardalsåsen sør
Beskrivelse kommer
2016 Rognlihaugen 634
Solvoll - Trevatna - Glåmhaugen
Beskrivelse kommer
1045 Glåmhaugen 714
1044 Kvitingen 722
Gjøvikmarka
Beskrivelse kommer
1129 Bjønnhaugen 657
1113 Glæstadhøgda 615

9 steder vist.