Jaren - Jølsen

Rute nr: 1003
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 8.1 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne sykkelruta har sitt utgangspunkt ved Jaren stasjon. Deler av ruta har en del stigning - vi skal fra ca. 200 moh. ved stasjonen og opp til 400 meters høgde.

Vi sykler Jarenvegen mot kornsiloen og over jernbanebrua. Vi fortsetter rett fram, forbi bakeriet, opp bakken, gjennom kulverten under riksveg 4, og tar til venstre. Nå kommer vi inn på Movegen. Vi sykler oppover gjennom bebyggelsen, og tar til venstre når vi kommer til Solbakken. Solbakken avløses av Mohagavegen, som vi følger forbi riksveg 4 og inn på Amundrudvegen.

Her tar vi til høgre, og tråkker oss oppover, samtidig som vi gjerne kan kaste blikket tilbake og nyte utsikten mot Viggadalen og områdene rundt. Vi passerer Moen sportsklubb sitt idrettsanlegg, og like etterpå, tar vi inn venstre. Flere virksomheter holder til i dette området, blant andre Gran Tre. Vi tar såpass hardt mot venstre at vi slipper å sykle inn på selve området. Vi passerer en bom og sykler ned en liten grusveg - og videre innover i skogen.

Snart er vi framme i et vegdele. Holder vi til venstre her, kan vi følge rute 294 ned til Brandbu. Men vi skal oppover - og det er stigning fram til Kjølvegen og videre 400 meter opp til Jølsen.

Herfra går rute 296 videre til Åstjern. Kjølvegen kan vi følge oppover til Løvstua (rute 1006). Rute 297 går ned til Røykenvik. Vi kan også trille ned Kjølvegen til Brandbu herfra (rute 293).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Jaren