Damtjern - Storflåtan gård

Lengde: 5.2 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Du starter på parkeringsplassen ved vestenden av Damtjern, 452 meter over havet. Veien til Storflåtan gård er lett og fin, den har knapt en eneste motbakke. Ruten byr også på fin utsikt over både Damtjern og Storflåtan. Spesielt vakkert er det å skue utover Storflåtan en høstmorgen idet morgentåken letter.

Første del går langs sørsiden av vannet, og etter en liten stund kommer du til et kryss der Sandviksveien tar av til høyre mot Skottakrysset (rute 17).

Du fortsetter imidlertid videre langs Damtjern, gjennom myrterrenget mellom Damtjern og Storflåtan, og kommer fram til Vassendvika, et sted med fine bade- og rastemuligheter. Her finner du også informasjon om tømmerfløtingen som foregikk i dette området i første del av 1800-tallet. Fundamentet til hjulhus nr. 12 i Kjerraten i Åsa ligger på høyre side.

Du sykler videre tett inntil Storflåtan, forbi det idylliske stedet Sæterroa (der rute 164 tar av til venstre, og går over Høgåsen til RingkollstuaRingkollen). Her er det også fint å raste. Snart kommer du fram til Storflåtan gård, og sykkelruta ender i krysset like forbi gården.

Herfra har du tre alternative veier videre - østover mot Kringla (rute 129), sørover mot Skottakrysset (rute 141) - begge med forbindelse videre til Sørkedalen - og endelig har du muligheten til å sykle nordover på Spålsveien i retning Øyangen og Ringkollen (rute 130).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
53 Grenaderløypa på sommerføre Sollihøgda Hakadal 63.7
71 Langtur fra Kjelsås Kjelsås Sollihøgda 85.3
73 Rundtur fra Lommedalen By i Lommedalen By i Lommedalen 104.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Damtjern