Kringla - Kikutstua

Rute nr: 152

Oversiktskart

Beskrivelse

Tre veier møtes ved Kringla, rute 96 fra Sørkedalen skole, veien fra Storflåtan gård (rute 129) og denne ruta mot Kikut, som knytter sammen Krokskogen og Nordmarka.

Etter vel en kilometer på veien, kommer du til et kryss der du får tre valg. Skogsbilveien på venstre side går til Spålen (rute 322), den i midten stiger oppover mot Sandungen gård (rute 140), mens du skal velge veien som går mot høyre.

Du er nå i Langlia, og sykler videre et stykke langs Langlivannet. Innerst i en vik, der veien fortsetter i en høyresving langs vannet, tar du til venstre og oppover i skogen.

Du har nå framfor deg vel en kilometer på trillesti i motbakke. Du stiger nærmere 90 høydemeter på denne strekningen, fra Langlivannets 314 meter over havet. Det er mulig å sykle på deler av stien, men for de fleste blir nok alternativet trilling.

Ved Langlimyra kommer du igjen inn på skogsbilvei (Knappaveien), og har foran deg en lang og slak utforkjøring ned til Vestre Fyllingen. Her er et veikryss der rute 127 går oppover mot Glåmene og til Finnerud, med forbindelse videre ned til Sørkedalen. Rute 970 og i samme retning - til Kobberhaughytta.

Men du fortsetter den korte strekningen som gjenstår langs Østre Fyllingen og Bjørnsjøen, fram til Kikutstua. Herfra har du tre valg videre - rute 433 til Hakkloa gård og Store Sandungen, rute 220 til Trehørningen gård og endelig rute 125 som går til Bjørnholt, med forbindelse bl.a. til Maridalen.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
53 Grenaderløypa på sommerføre Sollihøgda Hakadal 63.7
452 Hjemtur med servering Ringkollen Sognsvann 44.1
454 Langtur til Frognerseteren Ringkollen Frognerseteren 44.4
64 Rundtur fra Kikutstua Kikutstua Kikutstua 65.0