Olum - Trantjern

Rute nr: 194
Område: Nordmarka nord
Lengde: 6.1 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en av relativt få veier som fører inn i Nordmarka fra nord. Dermed skulle den være et utmerket utgangspunkt dersom du vil legge hele Marka for dine føtter - fra nord til sør.

Fra Olum følger du bomveien opp lia - og første del av veien er ganske bratt. Den stiger ca 220 høydemeter i løpet av 2,5 kilometer. På vei oppover passerer du Slåttbråtan og Olumsetra.

På toppen (etter å ha syklet 3,5 km fra Olum), kommer du til de idylliske Grasbergtjerna. Hvis du ser mot nordøst, får du øye på Ballangrudsæterhøgda med kommunikasjonsmasten på toppen. Så venter svak nedoverbakke helt til "mål".

Et kort stykke etter tjernet, tar en vei av mot venstre - den går til Mylladammen langs nordsiden av Mylla (rute 187 og rute 744). Men du fortsetter langs lia øst for Helgehaugen. Benytt gjerne sjansen til å ta et stopp på utsiktspunktet ved rasteplassen - her er det panoramautsikt over Mylla. Snart får du Vestenden på venstre side, og i neste kryss holder du til venstre. Tar du en kort avstikker til høyre her, kommer du til den idylliske Sinnerseter.

Etter å ha syklet ned bakkene, kommer du fram til krysset ved Trantjern. Herfra går rute 134 videre sørover mot Kalvedalen, mens veien til venstre går østover på sørsiden av Mylla, til Mylladammen (rute 221).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
349 Fra møte til Marka Klekken Klekken 50.2
465 Til Nordmarka fra nord Grindvoll Grindvoll 31.4
119 Trimtur fra Jevnaker Jevnaker Olum 18.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Olum