Sørlitangen - Sagtomta

Rute nr: 197

Oversiktskart

Beskrivelse

Du starter på Sørlitangen, nærmere bestemt fra idrettsplassen ved Sørli skole. Når du har skolen rett bak deg, ser du en bom og ei bru som du skal passere. Rett etter brua svinger du til venstre, og tar også til venstre i neste kryss. Nå er du på en skogsbilvei som går sørover. Der veien slutter, tar du til venstre. Her går lysløypa går vinterstid.

Du kommer fram til en kraftlinje, og i krysset ved en stor mast tar du til høyre. Du ser over mot Vågedammen og Kruttverket på venstre side, og er straks framme i nok et kryss. Her forlater du veien, og svinger mot venstre, inn på en trillesti som ikke har samme standard som den forrige - det er både bløtt og steinete i flere partier her. Men ingen av de gjørmete partiene er særlig lange.

Etter knapt 400 meter er du ute av stien, og kommer inn på en liten skogsbilvei, der du tar til høyre. Til høyre tar du også når du like etterpå kommer til en noe større vei (ved en mast). Etter en stund er du i et veidele der du holder til venstre. Inn til høyre ligger den tidligere husmannsplassen Jensrud.

Fra dette krysset er det ikke lenge igjen før du passerer en bom, og er framme ved Sagtomta. Fra parkeringsplassen kan du fortsette opp til høyre - i retning Sinober (rute 468), Lillomarkskapellet og Sørskogen (rute 522) eller Skytta (rute 178). Rute 469 går ned Stuaveien til Kjul.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
261 Langs Lillomarkas yttergrense Langsetløkka Langsetløkka 35.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sørlitangen