Sjonken - Bjertnessjøen - Råsjøstua

Rute nr: 229
Lengde: 7.6 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter fra den store parkeringsplassen på Sjonken, der Skiforeningen og Nannestad Almenning har informasjonstavler. Her går det en vei nordover, i retning Steinbekkhytta (rute 230). Den fører også til Råsjøstua, men vår trasé går mot sørvest - dvs. rett fram når man kommer innover mot Sjonken østfra. Begge veier er like lange.

Etter ca. 2,3 kilometer er vi framme i et kryss der det står store informasjonstavler som forteller den spennende historien om gruvedriften i Gruvelia. Tar vi av til venstre, kommer vi opp dit - og videre til Hakkim (rute 231).

Men vi følger hovedveien mot høyre, litt mer stigning venter, og vi er framme ved Bjertnessjøen. Vannet er drikkevannskilde for Nannestad og Ullensaker. Nordvest for vannet går det en vei rett fram, tilbake til Sjonken (den alternative rute 230), mens vi svinger til venstre, og tar fatt på siste etappe opp til Råsjøsjua. Her er det noe stigning.

Råsjøstua ligger fint til ved Råsjøen, i hjertet av Romeriksåsene. Sjøen ligger 436 meter over havet, ca. 160 meter høyere enn Sjonken. Herfra går det sykkelruter videre mot sør til Hakkim via Elsjøane (rute 227) og mot vest i retning Råsjøkrysset (rute 226), med forbindelse til bl.a. Harestua og Bjørgeseter. Fra Råsjøstua kan du også sykle mot Råbjørn (rute 583).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
99 Rundtur fra Sjonken Sjonken Sjonken 15.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sjonken