Sjonken - Steinbekkhytta - Råsjøstua

Rute nr: 230
Lengde: 7.6 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter fra den store parkeringsplassen på Sjonken, der Skiforeningen og Nannestad Almenning har informasjonstavler. Herfra kan du enten fortsette rett fram i samme retning som veien som kommer inn østfra - dvs. i rute 229 mot Råsjøstua (langs vestsiden av Bjertnessjøen) - eller du kan velge veien mot høyre. Begge er like lange. Sistnevnte valg er vår trasé.

Vi sykler først rett nordover i 1,3 kilometer. Så svinger veien mot sørvest, vi passerer nord for Steinbekkhytta og nærmer oss etter hvert Bjertnessjøen. Vi passerer nedenfor Bjertnessetra og kommer til et kryss nord for vannet. Her tar vi til venstre, og kommer straks til nok et veidele, der veien rett fram går tilbake til Sjonken (den alternative rute 229). Her svinger vi til høyre, og tar fatt på de siste 2,6 kilometerne opp til Råsjøsjua. Her er det noe stigning.

Råsjøstua ligger fint til ved Råsjøen, i hjertet av Romeriksåsene. Herfra går det sykkelruter videre mot nord til Råbjørn (rute 583), mot sør til Hakkim via Elsjøane (rute 227) og mot vest i retning Råsjøkrysset (rute 226), med forbindelse til bl.a. Harestua og Bjørgeseter. Råsjøen ligger 436 meter over havet, Sjonken på 280.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
102 Romeriksåsene på tvers Harestua Hakadal 31.9
100 Rundt Råsjøen Sjonken Sjonken 24.9
99 Rundtur fra Sjonken Sjonken Sjonken 15.2
406 To ganger over åsen Hakadal Hakadal 51.6

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sjonken