Sjonken - Hakkim

Oversiktskart

Beskrivelse

Vi starter fra den store parkeringsplassen på Sjonken, der Skiforeningen og Nannestad Almenning har informasjonstavler. Vi sykler rett fram, dvs. i samme retning som veien som kommer inn østfra. Området ligger ca 280 meter over havet, og vi fortsetter i bortimot flatt terreng i 1,5 kilometer. Her stiger veien opp til ca 320 meters høyde, og vi kommer ganske straks til et kryss der veien svinger mot høyre i retning Bjertnessjøen og Råsjøstua (rute 229).

I krysset er det satt opp store informasjonstavler som forteller den spennende historien om gruvedriften i Gruvelia. Vi skal oppover dit, og tar til venstre. Og det er betydelig mer stigning i vente. Vi overser en avstikker som går mot venstre, og er straks framme ved denne sykkelrutas største utfordring.

Nå venter nemlig en knapp kilometer med til dels temmelig steinete traktorvei oppover lia. Tar vi med hele strekningen fra krysset og opp til høyste punkt, skal vi fra ca 330 til ca 485 meters høyde i løpet av 2,5 kilometer. På vei opp lia passerer vi tett forbi inngangen til en av de mange gruvene i dette området.

Like før Engelstadvangen går en vei ned mot venstre – det er rute 233 mot Østbydalen. I krysset på Engelstadvangen tar vi til venstre, og nå går det noe nedover igjen - fortsatt på litt dårlig underlag. Vi passerer Hakkimtjernet og kommer fram til veien ned mot Åskastet og Hakadal (rute 263).

Vi tar til høyre i dette krysset, og kun noen få tråkk langs Damsortungen gjenstår før vi er i krysset ved Hakkim. Veien rett fram går til Råsjøstua via Elsjøane (rute 227) – veien til venstre går til samme sted via Vrangen (rute 228). I samme retning kan du sykle for å komme til Varpet (rute 361) ved Rv 4, hvorfra det er muligheter for å komme deg videre på andre ruter..Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
102 Romeriksåsene på tvers Harestua Hakadal 31.9
100 Rundt Råsjøen Sjonken Sjonken 24.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sjonken