Semsvannet - Furuholmen

Rute nr: 242
Område: Vestmarka
Lengde: 4.9 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er en sentral sykkelvei inn i Vestmarka fra sør. Sykkelruta starter ved parkeringsplassen sør for østenden av Semsvannet. Denne finner du om du tar av fra Semsveien, tar opp forbi Sem Gjestegård, og svinger til høyre. Nå er du på Øvre Sem, og kan ta fatt på grusveien innover i Marka.

Veien følger først vannets østre bredd, tett innunder Skaugumsåsen. Ved nordenden av vannet, i Tømmervika, ser du tradisjonsrike beitelandskap på venstre side. Her var det seterdrift i gamle dager. En vei tar av mot venstre her, men du holder til høyre, og tar fatt på oppstigningen mot Gupu, et populært utfartssted i denne delen av Marka.

På ca. 2,5 kilometer stiger veien fra 150 moh. til nærmere 300 meters høyde. Store deler av strekningen fra Semsvannet grenser til sti - den er delvis steinete, men du har tross alt grus under dekkene det meste av veien.

Fra Gupu er det fin grusvei videre. Etter vel en halv kilometer får du Furuholmen på venstre side - dette er et annet kjent og mye brukt serveringssted i dette området. Du fortsetter til krysset litt lengre framme, og her er sykkelruta slutt. Men du har flere muligheter videre.

Du kan fortsette til høyre i retning Vestmarksetra og Franskleiv (rute 237) eller Grønland (rute 238) - eller du kan ta deg vestover, mot Store Sandungen (rute 239) eller Damvann (rute 240).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
104 Rundtur fra Semsvannet Semsvannet Semsvannet 14.2
105 Rundtur fra Solli Solli gård Solli gård 21.4
106 Rundtur fra Vestmarksetra Vestmarksetra Vestmarksetra 20.8
327 Sørøst i Vestmarka Sandvika Sandvika 27.2
274 Variert langtur fra nord til sør Grua Spikkestad 101.0
108 Vestmarka mot sør Skoglund Semsvannet 16.1

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Semsvannet