Gjellebekk - Heggsjø

Rute nr: 250
Område: Kjekstadmarka
Lengde: 3.2 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Dette er den sentrale sykkelruten inn i Kjekstadmarka fra nord. Du starter nordøst for Liertoppen kjøpesenter ved Gjellebekk, dvs. ved den enden som vender mot Asker. Du sykler først et lite stykke i retning Asker, og tar så til høyre, inn på Østre Kjennerveg. Veien stiger noe, og du er straks i et kryss der du igjen skal ta til høyre, inn på Vismutvegen. I første kryss tar du så til venstre, og holder til venstre opp bakken, når veien deler seg. Nå er du på Kjenner - tettbebyggelsen er tilbakelangt, og du er inne på skogsbilvei.

Etter ca 2,3 kilometer på Lyfjellveien er du framme ved Heggsjø. Oppe i bakkene på vestsiden av vannet ligger den idylliske setervollen Reistadvollen. Dette kan være en fin avstikker å ta før du eventuelt fortsetter på nye ruter.

For det er flere muligheter fra Heggsjø, der veien deler seg rett sør for vannet. Et alternativ er å ta veien til høyre mot Stuvstjern (fint å bade her!) og Reistad (rute 442). Det er også fint å sykle mot Skapertjern og Spikkestad (rute 445). Endelig kan du ta til venstre etter Heggsjø og følge rute 251 sørover. Også den ruten går til Spikkestad.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
393 Fra vest til Oslo vest Spikkestad Huseby 53.6
285 Helt vest i Marka Spikkestad Spikkestad 49.5
168 Megatur fra nord Bleiken Spikkestad 173.2
127 Megatur fra vest til øst Spikkestad Lillestrøm 181.4
109 Sørover i Kjekstadmarka Gjellebekk Spikkestad 9.5
274 Variert langtur fra nord til sør Grua Spikkestad 101.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Gjellebekk