Sørlihavna - Losby

Rute nr: 278
Område: Østmarka
Lengde: 4.4 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelveien fra Skårer til Losby starter ved Sørlihavna. Denne ruta går først østover på Gamleveien, for så å ta til høyre på Kirkerudveien, mellom Sørlihavna og Lørenskog kirke. Du sykler nå på grusvei sørover på østsiden av Losbyelva. Like før golfbanen krysser du elva, og er framme ved det tradisjonsrike stedet Losby. Du passerer på høyre side av den store låven på Losby besøksgård, svinger til venstre under låvebrua og passerer en bom.

Du er allerede kommet et godt stykke inn i Østmarka, og kan nå velge mellom flere alternative ruter videre. Vil du følge Losbyvassdraget mot sør, velger du rute 173 mot Skålsjøen eller rute 216 mot Bjønnebete. Du kan også komme helt sør til Vangen i den retningen (rute 327).

Rute 206 og rute 217 går i mer østlig retning, mot henholdsvis Djupdalen og Setertjernstua. Rute 274 går i retning vest - til Mariholtet.

Til slutt har du muligheten til å returnere til Sørlihavna ved å ta Rute 389 (Losbylinja). Den er felles med med vår rute den første kilometeren.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
155 Innom Mariholtet og Losby Ellingsrud Sørlihavna 18.0
160 På vei og sti forbi Vangen Sørlihavna Sandbakken 22.6
154 Sørover fra Skårer Sørlihavna Bjønnebete 11.6

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Sørlihavna