Ytre Enebakk - Durud

Rute nr: 286
Område: Østmarka
Lengde: 5.3 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter fra Tangen bru ved Ytre Enebakk, der riksvei 120 og 155 møtes. Ferden går mot nordvest, på gang- og sykkelvei langs riksvei 155 (Oslovegen) gjennom sentrum og langs Vågvann. Helt i nordenden av vannet er det skiltet avkjørsel til Badeplass Våg. Du skal ikke inn på den, men ta til høyre like før. Dette er Bjerklandsvegen, andre vei etter Nylendevegen. Rute 526 fortsetter på hovedveien i retning Ski.

Her - etter 2,8 kilometer - er det slutt på asfalt, og du fortsetter nordover på skogsbilvei. Herfra er det svak stigning. En vei tar av mot høyre, men du holder til venstre, og kommer fram til krysset før Enebakk Jeger- og Fiskerforening sin skytebane ved Bjerkland.

Her svinger du til venstre. På slutten av en lang, slak nedoverbakke ser du en gård på venstre side. Nå er du framme på Durud, og svinger til høyre. Straks er du på parkeringsplassen, som ligger rett ved krysset mellom Durudvegen og Bjerklandsvegen.

Fortsetter du videre, forbi parkeringsplassen, er du på vei mot Fjell i rute 287. Sykler du derimot rett fram før du svinger inn på parkeringsplassen, kan du følge rute 525 til Siggerud.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
281 I variert landskap fra Ytre Enebakk Ytre Enebakk Ytre Enebakk 41.6
153 Nordover til Vangen Ytre Enebakk Vangen 16.4
369 Rundt hele Østmarka Lillestrøm Lillestrøm 89.3
159 Østmarka på langs fra nord Ellingsrud Streifinn 58.5
151 Østmarka rundt i sør Streifinn Fjell 29.7

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ytre Enebakk