Røykenvik - Bleiken

Rute nr: 299
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 7.4 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne ruta starter ved båthavna i Røykenvik og går forbi "Cafe Oskar II", videre rett fram, Kjørkevegen, til Nes Brenneri. Ruta fortsetter 300 meter til vegkryss, her tar vi til høgre, opp Nesgutua, nordover gjennom fruktgården Sangnæs. I vest ligger Nes kirke helt ute ved Randsfjorden.

Ruta går videre forbi store jordbæråkrer. På høgda, ved noen villaer, tar vi traktorvegen videre. Vi passerer ei grind, og et stykke inne i skogen deler vegen seg i to. Her tar vi til venstre. Vi er nå på vestsida av Mæna. Vi kommer ned en bakke, og ser Mena på høgre side. Nå er vi inne på bilveg, og tar snart til høgre på Rv 34. Her sykler vi østover, langs Mæna, ca 400 meter til vegkryss. Ruta går så vegen oppover, skiltet Bleiken. Brandbukampen ruver i øst.

Vi kommer til vegkryss, Kjos, hvor det er en stor bringebærdyrker. Videre oppover går ruta forbi Glitre grendehus på høgre side. På venstre side er det et mekanisk verksted. Bjørklund Skole ligger vakkert til på høgre side. Vi fortsetter oppover - og ruta ender ved Bleiken stasjon. Fra Mena og opp hit er det en stigning på rundt 200 høgdemeter (3,2 km). Her kan en nyte den flotte utsikten.

Rute 298 går ned til Brandbu, ikke langt fra Røykenvik, mens rute 300 går videre oppover til Åstjern.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km