Gran - Granavollen

Rute nr: 334
Område: Hadelandsåsene
Lengde: 3.8 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne ruta starter ved Gran stasjon og følger vegen på sida av jernbanelinja - nordover 200 meter - til jernbanebrua. Her tar vi til venstre og følger Jarenstranda til første kryss. Rute 335 går videre langs Jarenvatnet mot Brandbu, men vi følger skilting til Granavollen og Søsterkirkene.

Vi tar Ringdalslinna på gang- og sykkelveg opp til golfbanen. Her er det jevn stigning opp til et vegkryss i en stor sving, der Jorstadlinna tar av til høgre. Vi fortsetter Ringdalslinna oppover og kommer til nok en stor sving. Her ligger Ringvold pensjonat.

Vegen går videre oppover, og i neste kryss går rute 952 til venstre mot Granlund. Men her tar vi til høgre, passerer Sanner hotell og Sanner skole og ser Søsterkirkene rett fram. Nå er vi på kulturstedet Granavollen. Her er det vel verdt å ta en stopp, blant annet for å se på de to middelalderkirkene.

Herfra går det to sykkelruter nordover. Rute 332 følger Den Bergenske Hovedveg videre nordover til Røykenvik. Rute 997 går også mot nord, men i en mer vestlig trasé - til Hilden. Rett vestover går rute 996 til Mo.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
169 Brandbu rundt Brandbu Brandbu 29.4
350 Det beste fra Hadeland Grua Grua 68.5
462 Rundt Sølvsberget fra Gran Gran Gran 20.8

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Gran