Drøbak - Ottarsrud

Rute nr: 357
Område: Follomarka
Lengde: 3.9 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter ved Drøbak torg, midt i sentrum. Herfra sykler du først gjennom Torggata, og tar så til høyre. Dette er hovedveien ut fra Drøbak, og denne følger du på gang- og sykkelvei opp bakkene i en knapp kilometer. Så tar du til venstre, inn Belsjøveien.

Du har nå Frogn rådhus på venstre side og Seiersten ungdomsskole på høyre. Og "motgangen" er ikke over. Det er stigning helt til ca. 1,6 kilometer fra start, men da er også det aller meste unnagjort. Heretter blir det stort sett bare flat vei og nedoverbakke.

Snart er du framme ved Follo Museum. Her kan man se en rekke verneverdige bygninger fra området. Herfra går det også en spennende kystkultursti, bl.a. til Seiersten skanse. Om ikke lenge, kommer du til Drøbak Golfklubb. Du tar til høyre, ned Smieveien, og ved Dyrløkke er du inne på hovedveien igjen.

Her tar du til venstre, og sykler på gang- og sykkelvei langs Osloveien til Ottarsrud. Fortsetter du langs hovedveien mot høyre, kan du komme til Vassum i rute 548 eller til Korsegården i rute 549. Rute 638 går til venstre - i retning Havsjødalen. Derfra kan du bl.a. fortsette nordover på Nesodden.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
457 Fra flisby til badeby Lillestrøm Drøbak 59.8
188 I steinalderspor Drøbak Drøbak 23.4

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Drøbak