Vestby - Korsegården

Rute nr: 367
Område: Follomarka
Lengde: 7.3 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er Vestby stasjon. Herfra krysser du først jernbanelinja på brua som du kan se fra stasjonen. Dermed er du inne på Vestbyveien som du følger nordover langs boligområdene i Vestby.

Det er gang- og sykkelvei på store deler av strekningen fram til Verpet. Her ved Vestby vanntårn – ca. 2,7 kilometer fra start – tar du så til høyre, inn på Gamle Mossevei (du skal altså ikke krysse E6). Du sykler videre nordover gjennom et åpent og fint landskap med åker og eng – og du er på historisk grunn.

Dette er nemlig den gamle innfartsveien til Oslo fra sør. Her gikk Den Fredrikshaldske Kongevei som ble bygd på 1600-tallet. Veien gikk fra Fredrikshald (Halden) til Christiania, og var i bruk i rundt 250 år, før den fikk avløsning av den betydelig bedre Mosseveien i 1860-årene. Her følger kongeveien og Mosseveien altså samme trasé. Andre steder valgte de en annen trasé da Mosseveien ble bygd.

Strekningen er en del av Nasjonal sykkelrute nr. 7. Veien er 4-5 meter bred, og har ingen separat gang- og sykkelvei, men det er ikke noe problem, for trafikken er liten her. Stort sett hele veien nordover kan du høre lyden av motorveien (E6), som går et stykke til venstre for gamleveien.

Vel framme ved Korsegården kan du velge mellom flere sykkelruter videre. Rute 549 går rett fram i retning Ottarsrud. Rute 356 går til venstre mot Drøbak, mens rute 369 går til høyre mot Ås. I samme retning går rute 368, før den ganske straks svinger nordover langs Årungen, mot Vassum. Rute 374 ender i Nygårdskrysset. Dette er alternativet dersom du vil fortsette å sykle på kongevei.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
480 Gjennom Follo fra Hauketo Hauketo Hauketo 79.1
266 Langtur fra Vestby Vestby Vestby 61.3
345 Langtur til Moss Nesoddtangen Moss 66.3
186 Mot hovedstaden på kongevei Vestby Hauketo 33.9
187 Rundtur fra Vestby Vestby Vestby 37.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Vestby