Ås - Korsegården

Rute nr: 369
Område: Follomarka
Lengde: 2.8 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Du starter på Ås stasjon og sykler først rett over til Moerveien, svinger til høyre og så straks opp til venstre, i Skoleveien. Du har Ås rådhus på høyre side, holder til høyre rett etter rådhuset og sykler på gang- og sykkelvei til ei bru som du krysser. Dermed er du inne på Drøbakveien (riksvei 152), som du følger på gang- og sykkelvei mot venstre.

Knapt 1,5 kilometer fra start kommer du fram til Meierikrysset. Krysset har fått navn etter Meierimuseet, som ligger rett over veien. Her holdt meieriet til den tidligere Landbrukshøgskolen i Ås til. Det ble nedlagt i 1953, og bygningen er fredet.

Tar du til høyre her, kan du komme til Vassum (rute 358) og til Nygårdskrysset (rute 374). Men du fortsetter langs riksveien, rett fram forbi Meierimuseet. Dermed er du inne på Den Fredrikshaldske Kongevei, som du følger resten av denne sykkelruta. Kongeveien gikk fra Fredrikshald (Halden) til Christiania, og var i bruk i rundt 250 år, før den fikk avløsning av Mosseveien i 1860-årene. For øvrig er hele sykkelruta er en del av Nasjonal sykkelrute nr. 7.

Universitetet i Ås ligger på høyre side – på venstre side har du Vollebekkjordet. I krysset ved Vollebekk går rute rute 368 til høyre mot Årungen og Vassum. Du fortsetter rett fram, forbi Brønnerud skole, og er straks framme ved Korsegården. Rute 356 fortsetter rett fram mot Drøbak, mens rute 367 går sørover på kongevei mot Vestby. Rute 549 går til høyre i retning Ottarsrud.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
266 Langtur fra Vestby Vestby Vestby 61.3
189 Rundt Årungen Ås Ås 13.9
187 Rundtur fra Vestby Vestby Vestby 37.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ås