Heia - Dikemark

Rute nr: 441
Område: Vestmarka
Lengde: 4.4 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Denne ruten er et bindeledd mellom turer i Vestmarka og Kjekstadmarka. Den går på asfalt, og byr på få bakker.

Fra Heia skole eller Lierskogen samfunnshus i Heiaveien går ruten østover på Gamle Drammensvei. Etter noen hundre meter tar du av til høyre (Ulvenveien) og sykler over regnbuebroen over E-18. Så følger du Drammensveien østover, og er snart fremme ved nordenden av Ulvenvannet. Her går fylkesgrensen mellom Buskerud (Lier kommune) og Akershus (Asker).

Så tar du av første vei til høyre (Grobråtenveien) og sykler sydover på østsiden av Ulvenvannet frem til Dikemarkveien. Denne strekningen går gjennom et villastrøk, hvor du også passerer en veibom. Vannet ser du blinke på høyresiden hele tiden.

Ta til høyre inn på Dikemarkveien og sykle over broen. Du har nå Nordvannet på venstre side og Verkensvannet på høyre. Fortsett frem til sykehuset hvor du svinger til høyre inn på Verkensveien. Etter noen få hundre meter tar du igjen til høyre (Dyringveien) og er da straks fremme ved utfartsparkeringen på Dikemark.

Herfra kan du velge å fortsette inn i Kjekstadmarka ved å ta rute 340 sydover til Bertelsmyråsen. Alternativt kan du komme deg til østsiden av Kjekstadmarka på rute 434 til Heggedal. Hvis du ønsker det, tar du ikke av til høyre ved sykehuset, men fortsetter rett frem på hovedveien. Det samme gjelder hvis du vil sykle nordover på østsiden av Nordvannet til Vardåsen skole (rute 622).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
230 Kjekstadmarka rundt Heggedal Heggedal 33.1
371 Langs Askers grenser Sandvika Sandvika 59.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Heia