Skillebekk - Lahaugmoen

Oversiktskart

Beskrivelse

Sykkelruta starter nedenfor bommen bak Skillebekk busstopp - på vestsiden av riksvei 4. Du sykler først nordover langs veien et lite stykke, og krysser så over til østsiden. Du skal litt mer nordover langs riksveien - og så tar du inn på Gamle Trondheimsvei.

Ca. 150 meter senere går det en turvei inn til høyre. Den fortsetter til Liastua (rute 431). Du kan også komme til Tangerud og Stovner den veien.

Men vår rute følger Gamle Trondheimsvei, og ganske snart blir det motbakker å bryne seg på. Det er stigning i ca. 800 meter (rundt 70 høydemeter) - først oppover gjennom bebyggelsen på Skillebekk. Du følger hovedveien gjennom en venstresving, så mot høyre - og så ender veien på en snuplass.

Herfra fortsetter du rett fram, inn i skogen. Nå er det grusvei, med første del av denne strekningen kan til tider være noe bløt. Veien flater ut, og snart begynner det å gå nedover igjen.

Du sykler på historisk grunn nå, for en gang var Gamle Trondheimsvei selveste hovedveien mellom Oslo og Trondheim. Veien stod klar rundt 1770, og tok over for Oldtidsveien som kongevei mellom de to byene.

Trondheimsveien og Oldtidsveien møtes for øvrig ved Lahaugmoen. Skiltene viser vei. Her er vår rute slutt. Men hva med å trille sykkelen videre på Oldtidsveien? Du kan også sykle videre til Hvamrute 586. Derfra er det flere muligheter for videre sykling.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
283 Fra vest til øst Sandvika Lillestrøm 58.6
360 Gjennom skiftende landskaper Grorud Grorud 29.8
284 I by og land fra Lillestrøm Lillestrøm Lillestrøm 46.9
299 Opp og ned Nittedalen Lillestrøm Lillestrøm 63.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Skillebekk