Ski - Bjerkebekk

Rute nr: 474
Område: Sørmarka
Lengde: 7.5 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Ski stasjon er utgangspunktet for denne sykkelruta. Når du er ved veis ende, er du på et sted hvor det er fint å ta seg en rast, på en åpen plass i skogen.

Aller først krysser du Jernbanevegen, så sykler du inn i Idrettsvegen (gågate). Videre tar du opp til venstre, i Skolevegen, og på toppen svinger du så til høyre. Dermed er du straks framme i rundkjøringen ved Ski skole.

Her går rute 344 til venstre mot Langhus, mens du holder til høyre, østover i Kirkevegen (fylkesvei 154). På venstre side har du nå store, fine gårder, mens det fortsatt er tettbebyggelse på høyre. Etter ca 1,7 kilometer passerer du Ski middelalderkirke, en flott bygning fra 1100-tallet. Eikjolvegen går inn til venstre – på den kan du komme til Rud i rute 343.

Vår rute går videre i Kirkevegen, men den er slutt et par hundre meter senere - og da skal du ta av mot høyre i Oppsandvegen. Rute 473 følger Siggerudvegen i retning Skeidarkollen og Siggerud, mens rute 526 ender i Ytre Enebakk.

Nå går ferden mot sørøst, gjennom frodig kulturlandskap. Ca 4,5 kilometer fra start går det en vei til venstre mot Smerta. Her fortsetter du rett fram på grusvei (blindvei). En kilometer senere kommer du inn i skogen, og passer på å holde til venstre når veien deler seg etter første bakke. Du passerer så en bom – og den neste kilometeren blir det stigning – fra rundt 180 til ca 220 meter over havet.

Etter nok en kilometer – nå i mer behagelig terreng, er du framme ved Bjerkebekk, som ligger inne i skogen på høyre side. Her er det bålplass, og fint å raste. Om du ikke sykler tilbake samme vei, kan du fortsette til Granerud i rute 478.



Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
265 Historietime mot Bjerkebekk Ås Ås 30.9

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ski