Raufoss - Eidstugua

Rute nr: 495
Lengde: 12.6 km
Rutetype: Offentlig vei

Oversiktskart

Beskrivelse

Raufoss stasjon er utgangspunktet for denne sykkelruta. Du skal rett vestover, på Sagvollvegen. Senere svinger veien mot sørvest. I nesten fire kilometer er det gang- og sykkelvei.

Kort tid etter start begynner motbakkene. Og det blir en god del stigning de første sju kilometerne. Utgangspunktet befinner seg i rundt 315 meters høyde - høyeste punkt ligger ca 490 meter over havet. Derfra går det jevnt nedover helt til "mål" (ca. 415 moh.).

Du sykler delvis i skog, delvis langs gårder. Etter hvert som du kommer opp i høyden, får du panoramautsikt mot sør og øst - bl.a. i retning Einafjorden og Totenåsen.

Etter å ha syklet nedover i rundt fem og en halv kilometer, er du framme på Eidstugua. Vår rute slutter i et kryss hvor det er en avkjøring (grusvei) ned til venstre. Her står det et par små skilt som indikerer at veien er fin både for tur- og skigåing.

Sykler du ned grusveien, kan du komme til Eina (rute 497) eller Sønstebygrenda (rute 513). Fortsetter du derimot rett fram på bilveien, kommer du til Trevatna og Trevatn stasjon (rute 511). Både fra Sønstebygrenda og Trevatn stasjon er det forbindelse videre sørover, bl.a. til Hennung og Åstjern.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
400 Til Skumsjøen og Trevatna Raufoss Raufoss 56.5

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Raufoss