Ås skole - Lensmannsvangen

Rute nr: 503
Område: Eidsvoll - Nes
Lengde: 5.7 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra parkeringsplassen ved Ås skole sykler vi sørvestover på gang- og sykkelvei langs Trondheimsvegen. Etter 500 meter tar vi til høyre og krysser to bilveier (følger sykkelvei 7). Et par hundre meter etter veibrua tar vi så til venstre, inn Spetalsvegen (skiltet Bygdetun). Her går også Pilegrimsvegen til Hurdal. Spetalsvegen følger vi helt til vi er framme.

Vi passerer Eidsvoll bygdetun, krysser E6 på ei bru, og sykler videre gjennom skogen. Ca. 2,7 kilometer fra start begynner stigningen. Det er rundt 115 høydemeter herfra og til ”mål”, tre kilometer senere. Hele Spetalsvegen har fint grusdekke. Mot slutten av ruta får vi flott utsikt mot Hurdalssjøen og Gardermoen.

Lensmannsvangen er en liten, åpen plass i skogen. Mistbergets venner har satt opp benker og bord, så her er det fint å ta seg en pust i bakken. Videre rett oppover, forbi en bom, går det vei til Åsleia (rute 508). Første del av denne ruta kan være starten å en tur opp til Mistberget. Det går sti helt til topps. Rute 504 går videre mot venstre i retning Krafttjennet.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
275 Mistberget rundt Ås skole Ås skole 29.2

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Ås skole