Siggerud - Durud

Rute nr: 525
Område: Sørmarka
Lengde: 9.6 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er krysset mellom Vevelstadvegen og Gamle Siggerudveg, rett nedenfor Siggerud kirke. Du sykler først ned forbi busstoppet, og tar så til høyre. Nå følger du Siggerudvegen sørover til Bru, helt nord i Langen. Fortsetter du rett fram, kan du komme til Rud i rute 346 og til Skeidarkollen og Ski i rute 473.

To kilometer er tilbakelagt, nå skal du ta opp bakken til venstre. En kilometer senere forlater du asfaltert vei, og tar inn på Borgåvegen som går ned på høyre side. Pass på å holde til venstre i neste kryss, for ferden fortsetter i Gjevikbakkene nå. Du sykler videre gjennom småkupert terreng. Etter at du har trillet ned en bratt bakke, er du - ca. 3,8 kilometer fra start - i et kryss der du skal ta opp en bakke til venstre, og så ganske straks til høyre igjen, i Gjevikvegen.

Deler av strekningen du har bak deg, er skogsbilvei. Etter hvert kommer du fram til bebyggelsen ved Klemma, som ligger ved et trangt sund i Langen. Nå er veikvaliteten blir langt bedre, og du fortsetter oppover langs Follobekken.

Veien går rett gjennom et pukkverk, og deretter ut på fv 155. Her tar du til høyre. Etter ca. 900 meter svinger du så inn til venstre på Durudvegen. Rundt 700 meter senere er du framme ved rutas slutt, og kan ta inn på parkeringsplassen på venstre side. Pass på å holde til høyre i et kryss like før dette.

Idet du skal svinge inn på parkeringsplassen går det en vei rett fram. Her kan du følge rute 286 sørover til Ytre Enebakk. Rute 287 går i motsatt retning, videre innover fra parkeringsplassen i retning Fjell.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
281 I variert landskap fra Ytre Enebakk Ytre Enebakk Ytre Enebakk 41.6
369 Rundt hele Østmarka Lillestrøm Lillestrøm 89.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Siggerud