Åsa - Fjellseterbommen

Rute nr: 542
Lengde: 8.0 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra Åsa (Åsa-krysset) sykler du oppover lia i retning Damtjern. Rett etter start passerer du Kjerrat-museet, som blant annet viser hvordan kjerraten i Åsa fungerte på 1800-tallet. Ta gjerne en tur innom hvis du har tid og det er åpent.

Tre kilometer etter start svinger du til høyre inn på skogsbilveien sydover. Til nå har ruten vært felles med rute 489 som går videre til Damtjern, men nå er det rute 271 vår rute er overlappende med frem til Fjellseterbommen. Det går først en del oppover, men den siste delen er en lang, behagelig utforkjøring.

Nær rutens høyeste punkt går det merket sti til høyre opp til Gyrihaugen. Noen hundre meter på venstre side av veien ligger Huken seter og Kapiteltjern.

Det er flere ruter du kan velge fra Fjellseterbommen. Holder vi til høyre i krysset her, kommer vi til Fjellsetra (rute 1012). Denne veien kan også føre oss til for eksempel Skardtjern (rute 324). Holder vi til venstre, kommer vi mot Tverrelva og Lommedalen via Monsebråtan (rute 202). Holder vi til venstre, og så svinger over brua som krysser Store Lomma (på venstre side, rett etter krysset), er vi straks inne på en ca 1,5 kilometer lang trillesti opp til Løvlia (rute 270).Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
270 Rundt Gyrihaugen Sundvollen Sundvollen 30.0

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Åsa