Hølen - Vestby

Rute nr: 560
Område: Follomarka
Lengde: 7.9 km

Oversiktskart

Beskrivelse

Fra torget i Hølen sykler du først opp Bruerveien. Etter ca. 150 meter går det en vei opp til venstre. Denne følger du over en liten høyde og ned til en barnehage. Dermed kommer du ut på det som var Østfoldbanens trasé mellom Hølen og Vestby fram til ny trasé med dobbeltspor ble tatt i bruk i 1996.

Du tar til høyre ved barnehagen, og tråkker i vei nordover. På deler av strekningen er det noe steinete. Etter å ha syklet i åpent landskap til å begynne med, kommer du snart inn i skogen, og mesteparten av jernbanestrekningen ligger i skog.

Etter hvert får du Kjennstjernet på venstre side, og dermed er du framme ved Kjenn. Etter rundt 2,6 kilometer på jernbanetrasé, svinger du skarpt opp til høyre rett etter tjernet. Du holder til venstre, sykler så under Gamle Mossevei, og videre på gang- og sykkelvei nordover. Strekningen herfra er en del av Nasjonal sykkelrute nr. 7.

Ved Vestby naturbarnehage krysser du Garderveien. Her går rute 706 til høyre mot Garder. Men du fortsetter rett fram på gang- og sykkelvei. Siste del av ruta går langs Garderveien - og til slutt ned bakken til Vestby stasjon.

Herfra går rute 635 videre rett fram - til Kroer. På motsatt side av jernbanesporet går rute 705 nordover til Ås, mens rute 367 går til Korsegården. Rute 550 går ut til Hvitsten, mens rute 551 går til Grønberg. Rute 556 går mot sør - til Son via Berg.

Et alternativ i starten: Dersom du ønsker å se litt mer av Hølen, kan du forsette rett fram i Bruerveien, helt til du kommer fram til Gamle Mossevei. Der tar du til venstre i Nordre Kardervei, og dermed kommer du bort til jernbanetraseen, hvor du tar til høyre.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
384 Follo-tur fra Hølen Hølen Hølen 23.6
345 Langtur til Moss Nesoddtangen Moss 66.3
335 Togtur på sykkel i Follo Ås Sonsveien 20.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Hølen