Tomter - Breimosan - Vientjern

Oversiktskart

Beskrivelse

Utgangspunktet for denne sykkelruta er Tomter stasjon. Herfra skal du sykle nordover og vestover i ytterkanten av Gaupesteinmarka. Fra krysset ved jernbanesporet tar du opp Kråkstadveien. Snart får du Tomter idrettspark på venstre side. Etter hvert legger du tettbebyggelsen bak deg, og sykler videre gjennom kulturlandskapet.

Knappe 2 kilometer fra start fortsetter rute 907 i retning Skotbu. Men her forlater du Kråkstadveien og svinger opp til høyre. De neste par kilometerne er det jevn stigning, men ikke mer enn rundt 100 høydemeter. Du passerer Unås og kommer opp til Tyrihjellen, et kjent utgangspunkt for skiløyper til Gaupesteinhytta vinterstid.

Her holder du til venstre, og følger skogsbilveien videre innover. Rundt en kilometer senere er det slutt på veien. Igjen holder du til venstre – og i ca. 1,5 kilometer fortsetter ferden i en løypetrasé. Her blir du utfordret av røtter noen steder, og det kan være bløtt etter regnvær. Men stort sett er dette en helt grei sykkeltrasé. Litt stigning venter før Breimosan, og så går det nedover.

Etter en lang, fin bakke er du nede ved Vientjern, et flott friluftsområde og populært turmål. Her er det fint å bade og raste. Om du ikke returnerer samme vei, kan du fortsette i rute 565 til Granerud.Edit

Bilder

Tilknyttede ruter og turer

Nr Navn Fra Til Lengde i km
439 Gaupesteinmarka rundt Tomter Tomter 42.3

Adkomstinformasjon

Slik reiser du til og fra Tomter